Nem fogy eléggé a Rise of the Ronin?! A készítők jelentése lehangoló

A Koei Tecmo, a Team Ninja tulajdonosai 5 millió példányt szerettek volna eladni, de a cég befektetőknek szóló jelentése lefelé módosította a Rise of the Ronin eladási előrejelzéseit…

 

 

A Sony egyik idei nagy dobása a Rise of the Ronin volt, a PlayStation által forgalmazott és a Team Ninja által fejlesztett cím, amely a 19. századi feudális Japánba repít vissza minket. A játék március 22-én jelent meg, és majdnem egy hónappal a megjelenés után itt az ideje, hogy beszéljünk arról, hogyan alakultak a Koei Tecmo nyílt világú RPG-jének eladásai. A Koei Tecmo közzétette a befektetőknek szóló jelentését, és ezzel kapcsolatban ad egy kis ízelítőt.

Ahogy arról a Video Games is beszámolt, a Koei Tecmo egy dokumentumot küldött ki a befektetőknek, amelyben csökkenti a legújabb játékkiadásokkal kapcsolatos pénzügyi előrejelzéseit.

Bár a Rise of the Roninról konkrétan nem esik szó, azt tudjuk, hogy a PS5-exkluzív játékból kétszer annyit vártak, mint a Wo Longból. Vagyis körülbelül 5 millió példányt terveztek eladni világszerte. A Team Ninja tulajdonosai rámutatnak, hogy a bevételek felülvizsgálata a közelmúltbeli játékmegjelenéseknek köszönhető.

Előre láthatóan a jelentés szerint a közelmúltbeli játékmegjelenések nem teljesítették az eredeti indulási várakozásokat. Közöttük a Rise of the Ronin sem. Legalábbis Japánban a játék a fizikai vásárlások tekintetében köztudottan túlszárnyalta a Dragon’s Dogma 2-t. Ám úgy tűnik, hogy nyugaton ez nem így történt. Sok játékos inkább a Capcom fantasy RPG-jét választotta volna.

 

Vajon mennyi fogyott a Rise of the Roninból?

 

Konkrét eladások nem ismertek. Ám az Ampere Analysys adatelemző cég hivatalos honlapján megemlítette, hogy valamivel kevesebb, mint 1 millió játékos játszott a címmel. A konkrét eladásokat a cégnek kell majd megerősítenie. Viszont a Koei Tecmónak több olyan játéka is van, ami megmagyarázhatja ezt a helyzetet.

Ilyen például a Wo Long: Fallen Dynasty vagy a Wild Hearts, az EA által kiadott Monster Hunter-szerű felvetés, ami nem teljesített túl jól, mert nem kapott volna további támogatást.

A jelentések szerint a nettó eladások 11,6%-kal, míg a működési bevételek 28%-kal csökkennek a következő pénzügyi év felé haladva. Ez 2025 március végén ér véget. Ami segíthet a Koei Tecmónak enyhíteni a helyzeten, hogy a nem működési bevételek 8,6%-kal emelkedtek.

Forrás: Video Games, Ampere Analysis

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu