Megjelenési dátumot kapott a Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered [VIDEO]

A megjelenési időszak volt eddig csak ismert az Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered esetében – ezt a Square Enix nem fogja betartani. Akkor mennyi késésre számíthatunk?

A Final Fantasy Crystal Chronicles anno hazánkban is címlapra került (az 576 Konzol ugyanis címlapra tette, holott a Metal Gear Solid: Twin Snakes is felkerülhetett volna…), és a másfél évtizeden át Nintendo GameCube-exkluzív akció-RPG felújított, remasterelt kiadásáról eddig csak annyit közölt a Square Enix, hogy valamikor 2019 folyamán fog megjelenni.

Nos, ez nem fog bekövetkezni – a Final Fantasy Twitterén olvashatjuk, hogy a Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered, ami PlayStation 4-re, Nintendo Switchre, iOS-ra és Androidra (meglepő, hogy a két… vagy a Switch hordozhatósága miatt másfél asztali konzol mellett két mobil platformra) készül, január 23-án fog megjelenni. Úgyhogy mindössze egy hónapot toltak a rajton – talán nem akartak decemberben kijönni vele.

Az eredeti kiadásban (ami kritikailag is elismert volt 2004-ben – jó értékeléseket kapott a „kristálykrónika”) nagy marketinget kapott a Game Boy Advance csatlakoztatása is a „játékkockához”, ugyanis ha négyen egy Link Cable kábellel csatlakoztunk a GameCube-hoz, akkor így négy fős helyi multiplayerrel rendelkezett a Final Fantasy Crystal Chronicles, ami nem csak ebben volt eltérő az akkortájt megszokott dolgoktól „a végső fantáziában”, ugyanis ezen túl nem körökre osztott harci rendszere volt, hanem sokkal inkább olyasmi mint amit akár a Final Fantasy XV-ben is láthattunk pár éve…

Szerencsénkre ezt a multiplayeres, kooperatív elképzelést megőrzi a Remastered kiadás is, ugyanis online multiplayerrel fog a játék érkezni. Ezúttal Game Boy Advance-ezés nélkül. Pluszként még azt is érdemes megemlítenünk, hogy cross-play is lesz, így a PlayStation 4-esek, Nintendo Switchesek, iOS-esek és Androidosok együtt játszhatnak majd.

A Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered már egy Tokyo Game Show trailert is kapott, így ezt is meg lehet tekinteni egyfajta ízelítőképp. A játék tehát január 23-án fog felbukkanni PlayStation 4-en, Nintendo Switchen, iOS-en és Androidon.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu