PlayStation 5: kérdőívből kiszivárgó korrekt ár?

A Sony konzolja olcsóbb lehet, mint amire eddig tippeltünk. (Persze a hazai árazás így is rossz lesz az euró-forint átszámítás miatt.)

A Redditen felbukkant egy poszt, ami egy kérdőívről számolt be – ebben a PlayStation 5-tel kapcsolatos árról van szó. Nem érdemes elhanyagolni a témát, ugyanis az eddig hallott 499 dollárhoz képest olcsóbb árról van szó a Nielsen felmérésében. A hazánkban is talán ismert cég (nem Leslie Nielsenről, a színészről van szó…) túlzottan is konkrét kérdést tett fel a felmérésben részt vevő személyeknek.

Az volt a kérdésük, hogy mennyire lennének az emberek elégedettek azzal, ha a Sony a PlayStation 5 Standard Edition ára 435 dollár lenne, míg a Blu-ray meghajtó nélkülözésén spóroló PlayStation 5 Digital Edition 323 dollárt kóstálna. Ez euróból átszámítva kb. 165 és 125 ezer forint lenne a haszonkulcssal és egyébbel. A két PlayStation 5 verzió között tehát valószínűleg egy komoly árrés képződhet, amivel kedveznének a kisebb pénztárcával rendelkező játékosoknak, akiknek bár fel kellene áldozniuk a lemezes újraértékesítést, olcsóbban hozzájuthatnának a következő generációs konzolhoz.

A PlayStation 5 Digital Edition kihagyná a lemezes játékok gyártási és terjesztési költségeit, ugyanis a vásárlók a PlayStation Networkről vásárolhatnák meg azokat (valószínűleg ugyanannyiért), de ebben ott van a kérdés, hogy mennyire járnak rosszul azok, akik ezt a konzolt vásárolják meg? Ha a lemezes példányokból lenne valami masszív leárazás, akkor ott buknák a kedvezményeket, viszont a Sony itt visszahozhatná a gyártási költségeket.

Gyanakodni pedig szabad: a Redditen eltávolították a posztot, így nem biztos, hogy tényleg ilyen árazással támadhat a PlayStation 5 – az eddig hallott 499/399 eurós árpároshoz képest jobban járhatunk, ha errefelé próbálkozik a Sony, akikről az Eurogamernek író Tom Phillips azt állítja, hogy okosan visszafogtak néhány belsős (first-party/Sony Interactive Entertainment) és külsős (third-party) játékot. Ezeket augusztusban láthatjuk szerinte egy State of Play formájában.

Akkor már talán az árat is bejelenthetik.

Forrás: GameRant

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu