Robin Hood Budapesten fosztogatja majd a gazdagokat

MOZI HÍREK – Nem, nem az anno „Robin Hood-adóként” elhíresült adónemről van szó, hanem arról, hogy a festői Horvátország helyett  itt, Budapesten forgatják majd a következő Robin Hood filmet, tehát a jelenleg is nálunk forgó Blade Runner 2 után egy újabb filmes szuperprodukció kerül kis hazánkba.

A film érdekessége, hogy Jaime Dornan, A szürke ötven árnyalatának főszereplője – aki nemrég jelentette be, hogy a harmadik rész leforgatása után több „színárnyalatban” már nem vesz részt – szintén szerepel majd a filmben és a budapesti forgatáson is.

Bár Jaime Dornan nem lenne rossz egyébként a tolvajok fejedelmének szerepére, azonban a főszerepet már a kölyökképű Taron Egerton szakította le, a producer pedig nem más, mint Leondardo DiCaprio, aki a filmben színészként nem vesz részt.

Dornan egy másik állandó Robin Hood-karakter, Skarlát Will szerepét fogja eljátszani, az erdőben bujkáló társaság forrófejű, kiválóan vívó tagját.

A Kevin Costner főszereplésével készült 1991-es verzióban Christian Slater formálta meg a karaktert, a Robin of Sherwood című tévésorozatban (amely egyébként messze a valaha is készült legjobb adaptáció) pedig a rendkívül karakteres és macho Ray Winstone. A legújabb változatban Lady Marian miatt vesznek majd össze, aki… (ezt kb. fizikai fájdalom leírni, akkora orbitális hülyeség a sztoriíró részéről) Will feleségeként Robinba lesz szerelmes.

A Robin Hood: Origins a címe alapján (Robin Hood: Kezdetek) eredettörténet lesz, és júliusban még úgy volt, hogy Horvátországban forgatják a Leonardo DiCaprio produceri közreműködésével készülő kalandfilmet. A The Hollywood Reporter friss cikkében azonban már egyedül Budapest szerepel forgatási helyszínként.

A klasszikus történet életszerűbbnek szánt feldolgozásában a Kingsman: A titkos szolgálat Tökijeként megismert Taron Egerton alakítja a címszerepet, az Oscar-díjas Jamie Foxx lesz Kicsi John (másik elképesztően nagy hülyeségnek tűnő döntés), Mariont pedig Bono lánya, Eve Hewson játssza, akit mostanában A sebész című tévésorozatban láthattunk, illetve Tom Hanks lányaként a Kémek hídjában.

Dornan karrierje egyébként az istennek sem akar beindulni: hiába aratott nagy pénzügyi sikert A szürke ötven árnyalata, a színész azóta csak lagymatag módon szereplő filmekben kap főszerepeket. Az erotikus filmsorozat első része óta szerepelt egy második világháborús thrillerben, az Anthropoid-ban, ami Amerikában megbukott, Magyarországon pedig be sem mutatták.

A Kongóban játszódó, szintén háborús történetet elmesélő The Siege of Jadotville-t szeptemberben megfuttatják a brit és az ír mozikban, aztán októbertől a Netflixen lesz látható. Ne legyen igazunk, de ez a film sem tűnik nagy durranásnak. A Robin Hood: Origins lesz az első nagyköltségvetésű produkció, amiben szerepet kapott.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu