Kung Fu Panda : Showdown of Legendary Legends – Pandalírozzunk…

ELŐZETES – Ugyan mindig is távol állt tőlem „Pó” világa, legfőképpen a cím játék adoptációi, mégis kénytelen voltam felfigyelni a Novemberben megjelenő SoLL-re, ami ezúttal már nem próbálja a 2008-ban először megjelent animációs film történetét ügyefogyott módon újrakreálni interaktív világában, de még csak kibővíteni sem szeretné a mozis koncepciót. Akkor mégis mi a frászt fog művelni?

 

A Showdown-al kapcsolatban elhagyják az eddig megjelent két animációs filmet (és hála a mennyei atyánknak a címet felkaroló sorozatot is), hogy kilépjenek az őket övező képzeletbeli körből, és valami olyat alkossanak, ami esetlegesen képes lehet feldobni a Kung Fu Panda világát. Ezt pedig úgy szeretnék elérni, hogy minden történetet hátrahagyva, a jövőre megjelenő 3-ik mozit megelőzve egy verekedős játékot készítenek a címhez.

ps4pro.eu-kungfupanda-1

Dead or PANDA!

A November 17-én érkező videójáték egy egyszerű 2D-ben mocorgó verekedős Arcade játéknak ígérkezik, mint amilyen a Tekken, MK, SF stb, csupán annyi változik, hogy a stílus nagy alakjai helyett ezúttal a Kung Fu Panda filmekből megismert karaktereket vehetjük irányításunk alá, hogy aztán elérjük a bajnoki címet.Ehhez pedig a készítők hozzácsatolják a mesékből megismert humort, stílust és természetesen a hangulatot, amit a Showdown of Legendary Legends ügyesen ötvöz ahhoz, hogy elképessze a verekedős játékok rajongóit.

Persze azt nem állítom, hogy egy kiemelkedő címmel lesz dolgunk ezzel kapcsolatban, viszont azt már bátran le merem írni, hogy a Little Orbitnak sikerült kihajtani a maximumot a Vicious Cycle csapatából, hogy azok egy korrekt programot eszkábáljanak össze Pónak és társainak.

ps4pro.eu-kungfupanda-2

Vicious Cycle – A fejlődés határa

A tavaly, a Little Orbit által felvásárolt stúdió neve sokaknak még ismeretlen lehet, legfőképpen azért mert azt nem lehet mondani, hogy túl sok ismert produktummal járultak volna hozzá, a videójáték ipar sokszínűségéhez. A csapat leginkább portolásokkal foglalkozik.

Kaptunk már tőlük Robotech Invasiont még a Play Station 2-es időszakban, jött a berkei közül a Ben10 is megállíthatatlanul 2011 és 12-ben de 2007-ben ők feleltek a Marvel Trading Card Game-ért is ami hasonlóan multiplatformnak indult, azonban csak PSP-re és Windows-ra jelent meg.

ps4pro.eu-kungfupanda-8

Pó Fighters

A szereplő-gárda felhozatala elsőnek talán kicsit visszafogottabbnak tűnhet a hard-core játékosoknak, azonban mindez csupán a kezdet. A megjelenéskor elérhetővé válik a próbálkozni vágyó gamereknek 20 karakter akiket már mind megismerhettünk Mark Osborne és John Stevenson animációs filmjében és annak a folytatásában.

A már ismert és szeretett karakterekkel fogjuk egymást és a gépi ellenfeleket püfölni, hogy végül elmondhassuk, mi lettünk a bajnokság legendás győztesei, akiknek dicsőség a nevük, és minden apróbb cselekedetük. (Gyermeteg és kétségbeejtően…)
Természetesen azt már jó előre le lehet vonni, hogy a későbbiekben még bővülni fog a karakterbagázs a jövőre debütáló 3-ik animációs film szereplőivel, amit ha ingyenesen nem is fognak majd hozzánk vágni a srácok, egy pár dolláros DLC fejében még több KUNG-PÓ alakot tudhatunk majd magunkénak, akikkel megkeseríthetjük a haverok életét.

ps4pro.eu-kungfupanda-6

Street Pó X TekkPó

A játékban adott lesz az egyszemélyes „kampány” ahol egy megszabott ellenfélgárdán kell végigcaplatnunk mígnem, elérjük a megérdemelt első helyet és bajnoknak kiáltanak ki minket. Nem túl nagy kaliberű igaz? De végtére is ki az aki egy verekedős játékba csak azért fektet, hogy solo-ban, az üres szobában a sötétség által átölelve nyomkodja a kontrollert?

Szerencsénkre a Dreamworks filmjéből készült játék magával hozza a korunk által megkövetelt multiplayer lehetőséget, ami sok jóval kecsegtet számunkra, hiszen online is csapathatjuk majd. Bár az továbbra is kérdés, hogy egy jól összerakott online multiplayerrel lesz e dolgunk, és esetlegesen bajnokságokon is indulhatunk e, az ismeretlen játékosok ellen, vagy esetleg csak a Versus mód lesz elérhető a számunkra.

Az viszont bíztató – és kihagyhatatlan is – hogy az internetes multit a lokális többjátékos móka is követi, tehát a haverokkal összeülve is szétrúghatjuk a másik nemesebb felét, anélkül hogy az internetes multi problémáival, negatívumaival kellene számolnunk.

ps4pro.eu-kungfupanda-7

MultiPó csak hogy fogyjon

Mivel a cím nem a leg bizalomgerjesztőbb a szeptemberi hónap felhozatalában – és ezzel a fejlesztők is számoltak – ezért egy sok-sok platformot támogató címet készítettek a Kung Fu Pandából, ami a Play Station 4, Xbox One, Wii U és PC mellett még az előző generációs konzolokat is meglátogatja és természetesen a 3DS tulajdonosok sem fognak hiányt szenvedni.

Bár az bizonyos, hogy a fejlesztés így sokkalta többe került, mintha csak a kurrens generációra fejlesztették volna a srácok a programot, viszont így talán nagyobb az esély arra is, hogy végül megtérül majd a befektetés, végképp annak tükrében, hogy ahogy a nem túl távoli múltban is, úgy a jövőbe tekintve is már láthatjuk a stílus nagy képviselőit érkezni. Nem egy életbiztosítás ilyesmibe fektetni, na de ez már legyen a kiadó problémája.

ps4pro.eu-kungfupanda-8

Még egy a sorban

Mindent összevetve a Showdown of Legendary Legends nem tűnik egy nagy durranásnak még így a megjelenés előtt bő egy hónappal sem, viszont a Kung Fu Panda rajongók egy cseppet sem fognak csalódni a November 17-én megjelenő produktumban, viszont senki ne állítson kilométeres elvárás-falakat a program elé. Egy egyszerű DOA-TEKKEN-Street Fighter kopírozás, a karaktereket a Kung Fu Panda szereplőgárdájára cserélve.

Ha akkortájt nem lesz jobb dolgom a Star Wars Battlefront, Deadpool, Fallout 4 vagy éppen a Games of Thrones legújabb TT-games-es felvonásával, akkor minden bizonnyal teszek majd egy próbát a Kung Fu Panda : Showdown of Legendary Legends-el. Viszont az iménti felsorolásom már jól előre vetíti, hogy mennyire is nem fogok ráérni az ilyen stílusú programok kipróbálására, mivel a Deadpool és a Star Wars mindenképpen elviszi a hónapot, nem is beszélve a kicsit már korábban (November 10) megjelenő Fallout 4-ről.

-Kese-

Érdekes lehet:

+ Kung Fu Panda bunyós cucc
+ Szeretett karakterek
+ Local-Online Multi

Top3 ok amiért nem számít…

– Gyengus játékmód felhozatal (a cím többet elbírt volna)
– Csak klón más semmi
– Csak a rajongóknak készült


Kiadó: Little Orbit

Fejlesztő: Vicious Cycle

Stílus: Platformer

Megjelenés: November, 2015

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu