Phineas and Ferb: Day of the Doofenshmirtz – A Disney urai

PS VITA – Ugyan soha nem voltam a sorozat rajongója, sőt mi több, engem az új generációs Disney rajzfilmek úgy jóformán elkerültek életem során, viszont azt meg kell hagyni, hogy Phineas és Ferb a stúdió egyik legeredetibb és legszórakoztatóbb karakterpárosa. Miközben vártam a játék tesztpéldányára – pusztán kíváncsiságból – bepótoltam egy-két epizódot a rajzfilmsorozatból, hogy háttérismereteket gyűjtve, már a duó világát jól ismerve vethessem bele magam a játékba. Az elragadó dupla-dinamit sorozata tele van humorral, érdekességgel, nem mellesleg olyan dumákkal amiktől a hajam is égnek áll. De mit hoz ebből el nekünk, a Day of the Doofenshmirtz?

A játék története szerint, Doofensmirtz doktornak ismételten elgurult a gyógyszere és világuralomra szeretne törni. Ehhez le is gyárt magának egy fegyvert, aminek segítségével életre képes kelteni a háztartási eszközöket, amiket hadseregbe verbuvál, hogy elérje magasztos, rettenetesen gonosz célját.

Természetesen Phineas és Ferb nem hagyhatják ezt annyiban, és szembeszállnak a doktorral. Mi pedig őket irányítva élhetjük át a kalandot, harcolhatunk az életre hívott konyhaeszközök, és egyéb háztartásbeli haszontárgyak ellen, hogy végül megakadályozzuk a doki világuralmát. És ez így még egész hangzatos.

A játék vizuális megjelenése nagyon kellemes. A színek jól mutatnak a kijelzőn, az animációk remekre sikeredtek, és nem kevés humort táraztak beléjük.

Psszt!

A játék legeslegnagyobb hibája – veszem a bátorságot a sötét oldallal kezdeni -, hogy a karakterek egyáltalán nem kaptak szinkront. Meg sem szólalnak a komplett játék alatt, ami azért egy elég gáz húzás, mind annak tudatában, hogy a sorozat legfontosabb eleme a szövegelés, és az atomi poénok elsütése. Ezzel szemben karaktereink teljes némasággal büntetnek minket, amit a háttérzene és a hangok csupán hellyel-közzel képesek pótolni. Ennél azért jóval többet vártunk volna a programtól…

Talán az egyetlen ami némileg kárpótolt a hiányos hanganyagok miatt, az a játékmenet. Szerencsére nem egy szimpla üsd-vágd-oszt-jááá játékot kapunk a zsebgépünkre a Phineas and Ferb: Day of the Doofenshmirtz-el, hanem egy némileg összetettebb akció-kalandjátékot, amit nem voltak restek némi szerepjáték elem-felhozatallal is megtűzdelni.

A játék vizuális megjelenése nagyon kellemes. A színek jól mutatnak a kijelzőn, az animációk remekre sikeredtek, és nem kevés humort táraztak beléjük.

Ugyan a szerepjátékozás ezúttal megáll ott, hogy fejleszthetjük fegyvereinket, erősebb lőszert vásárolhatunk az összekuporgatott játék-pénzünkből, hogy könnyebb dolgunk legyen az elszabadult haszontárgyakkal, de ez is élvezetesebbé teszi a programot.

Összesen három karaktert irányíthatunk; Phineas-t, Ferb-t, és Perry-t, akik között a Vita képernyőén válogathatunk játék közben. Szerencsére egyetlen érintés elég ahhoz, hogy lecseréljük éppen aktív karakterünket, ha éppen másra lenne szükségünk egy-egy feladvány, platformer-rész teljesítéséhez. A program használata egyszerű, könnyen elboldogulnak vele azok is, akik először fogják a Sony Vita készülékét a kezükbe.

A játék vizuális megjelenése nagyon kellemes. A színek jól mutatnak a kijelzőn, az animációk remekre sikeredtek, és nem kevés humort táraztak beléjük.

Látom fésülködtél!

A játék vizuális megjelenése nagyon kellemes. A színek jól mutatnak a kijelzőn, az animációk remekre sikeredtek, és nem kevés humort táraztak beléjük. Időnként zavaró lehet a bugyuta kamerakezelés, ami folyton folyvást visszatér óriási problémaként a játékpiacra. Sajnos most nem sikerült a legmegfelelőbb módon bemutatni a helyszíneket, így gyakorta megy át a játék szenvedésbe az miatt, mert nem látjuk, hogy pontosan hova is kellene állnunk, vagy éppen mit is kellene csinálnunk. A program aláfestő motívumai nagyon hangulatosak, a hangok megint csak szuperálnak – kivéve o.c. a szinkront, amiért haragszunk is de nagyon.

A játék vizuális megjelenése nagyon kellemes. A színek jól mutatnak a kijelzőn, az animációk remekre sikeredtek, és nem kevés humort táraztak beléjük.

Egy másik hatalmas negatívuma a programnak, hogy lényegében csupán a sorozat rajongóira gondoltak a készítők mikor össze eszkábálták. Egy laikus szem óriási poénokról maradhat le, mivel a játék nagyon sok mindenben a sorozatra támaszkodik. Így azt tudom tanácsolni azoknak, akik a Phineas and Ferb: Day of the Doofenshmirtz-mellett döntenek, és nem ismerik a rajzfilmet, hogy mielőtt belevetnék magukat a Disney játékába, azelőtt feltétlenül nézzék meg a sorozat néhány részét, hogy ne maradjanak le a legjobb poénokról.

-Kese-

Pro:

+ Remek grafika
+ Élvezhető játékmenet
+ Hatalmas poénok…

Kontra:

– … amit a rajongók még érthetnek is
– Durván félrekalibrált kamerarendszer
– A szinkron totális hiánya


Kiadó: SCEA

Fejlesztő: Virtual Toys

Stílus: Akció-kaland, TPS

Megjelenés: 2015.11.10

Phineas and Ferb: Day of the Doofenshmirtz

Játékélmény - 6.5
Grafika - 7
Történet - 6.5
Zene/Audio - 6.5
Hangulat - 6.5

6.6

KORREKT

Egész korrektre sikeredett a játék. Az irányítás legtöbbször egyszerű – kivéve ha a kameraállás keresztbehúzza terveinket – a grafika kellemes, a játékélmény pedig egy alkalmi gamernek kielégítő. Nem feltétlenül muszáj 2-3 órát felszabadítanunk ahhoz, hogy kicsit „kockulhassunk” a duóval, épp elég ha csak 10 percre kikapcsolódnánk, a játék akkor is szórakoztató.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu