Bebe Rexha: I don’t wanna grow up – Elsőnek jó

SPOTIFY – Sokaknak még ismeretlenül hathat Bebe Rexha, a Brooklyn-i énekesnő neve, de ez csak azért van, mert a fiatal hölgy a tavalyi év közepe táján lépett először igazán a reflektorvénybe. A fiatal Bebe az I Don’t Wanna Grow Up című kislemezével hatalmas meglepetést okozott a világnak. Senki sem számított arra, hogy egy debütáló produkció olyan formában fog megérkezni, mint ahogyan azt, a zenei producerként is tevékenykedő Bebe Rexha kislemeze tette.

Azelőtt is voltak ugyan gyengébb próbálkozásai Bebe Rexha-nak, az I Can’t Stop Drinking About You, I’m Gonna Show You Crazy, Gone, és Me My, Myself & I című szóló dalokkal, viszont mégsem sikerült a megérdemelt figyelmet magára vonnia. A Spotify-n a napokban megjelent I Don’t Wanna Grow Up címet viselő kislemez talán javít a helyzetén.

A fiatal énekesnő már olyan neves előadókkal dolgozott együtt, mint David Guetta, Rihanna, vagy éppen Eminem. Hosszú ideje dolgozik a zenei pályán, viszont ezidáig nem tudott értékelhető produktumot megvillantani a nagyérdemű számára. A 2015 közepe környékén megjelent I Don’t Wanna Grow Up című kislemez azonban sokat változtatott a zeneiparban elfoglalt helyzetén Bebe-nek. A zenéit kellemes dallamvilág, remek hangszerelés jellemzi, de a lejátszódó ritmusok sem maradnak el napjaink trendjeitől.

Közel sem tökéletes kiadvány az I Don’t Wanna Grow Up, viszont egy értékelhető produkció, ami megállja a helyét a nagymezőnyben is.

Nyitány

Ahhoz képest, hogy nagyobb művet még nem kaphattunk tőle, azt kell mondjam, hogy a kislemez első pár dala veszi az akadályokat. Az I Don’t Wanna Grow Up lassan kezdi építeni a lemez hangulatát. Kellemes dallamvilággal, kissé vontatott ritmussal találkozhatunk a dalban. A lemez második dala, a Sweet Beginnings hamar a kedvenceim között landolt. Az érdekes dalszöveget egy remek, az előzőnél pörgősebb ritmus kíséri, a hangulata megkapó.

Közel sem tökéletes kiadvány az I Don’t Wanna Grow Up, viszont egy értékelhető produkció, ami megállja a helyét a nagymezőnyben is.

Mezőnyben

A mindössze öt dalos kislemez harmadik dala, az I’m Gonna Show You Crazy remekül veszi át a labdát a Sweet Beginnings-től, azonban ennél a dalnál a dallamvilág már kevésbé színvonalas, mint az ezt megelőző produktumoknál. Ettől persze egyáltalán nem lesz rossz, a pörgős ritmus és a dalszöveg még mindig elviszi a hátán a dalt. A lezárást megelőző Pray egy komolyabb hangvételű dal. A kezdeti gregorián dallam kicsit nagyobb szerepet is kaphatott volna ugyan, de a ritmusos felépítés, Bebe Rexha éneke nagyon jó hangulatot biztosítanak a produkciónak.

Közel sem tökéletes kiadvány az I Don’t Wanna Grow Up, viszont egy értékelhető produkció, ami megállja a helyét a nagymezőnyben is.

Az album lezárásának szerepe, az I Can’t Stop Drinking About You-ra jutott, ami egy remek vegyülete napjaink pop és elektronikus zenei trendjeinek. A zenei aláfestés önállóan is megállná a helyét, ennél a dalnál Bebe éneke kicsit rontja az összképet. Az értékelhetetlen, semmit nem mondó dalszöveg, ami tele van közhelyekkel nem hozza be az elvárásokat, amiket Bebe saját maga épített fel az ezt megelőző négy dallal.

Közel sem tökéletes kiadvány az I Don’t Wanna Grow Up, viszont egy értékelhető produkció, ami megállja a helyét a nagymezőnyben is. Bebe stílusa sokban hajaz Hailee Steinfeld-éhez, viszont sokkal több eredetiséget véltem felfedezni a Brooklyn-i énekesnő dalaiban, mint ahogy azt Hailee Love Myself című albumának esetében. Bebe Rexha-t sokkal tehetségesebbnek tartom nála, az I Don’t Wanna Grow Up pedig az egyik legjobban összerakott debütáló kislemez, amit hallottam eddig. Kiváló hangszerelés, érdekes dalszövegek, élvezhető dallamvilág és ritmus jellemzi, és ezen tényezők összessége ritka a mai pop-szférában. Még több ilyet szeretnék hallani.

-Kese-

Bebe Rexha: I don’t wanna grow up

Zene - 7.7
Szöveg - 7.2
Stílusában - 8.3
Innováció - 7.2
Divatban - 8.4

7.8

Egyáltalán nem erre számítottam, egy debütáló kislemeztől azt vártam volna, hogy maximálisan egy középkategóriás kiadványnak felel majd meg, viszont Bebe Rexha kislemeze egy nagyon jól összetákolt alkotás. Ajánlom az élmezőnyben járó Selena Gomez-nek, Demi Lovato- nak, és a többi hasonló stílust képviselő énekesnőnek, hogy kezdjék összeszedni magukat, ugyanis konkurencia érkezik!

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu