Az egymilliárd túl messze van? Hatalmas visszaesés a Batman Superman ellen második hétvégéje

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, hogy nem csak a negatív kritikák, hanem a közösségi portálok és egyszerűen szájhagyomány is rosszat tett a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalának, mert a film moziba kerülése utáni második hétvégén már nagyon kevesen kíváncsiak rá. Igaz, a vasárnapi számadatokat még nem tudjuk, de a film ezt a pénteket (mivel ez számít premier napnak) 15 millió dollárral zárta és előreláthatólag a hetet 50 millió körül fejezi be.

Ez a múlt heti péntekhez képest, amikor 87 millió dollár csordogált be a kasszákba, ez 70%-os visszaesés, ami óriási, és az eddigi legmagasabb a szuperhősfilmek történetében. Eddig ilyen rossz második hetet csak az eddigi rekordernek számító X-Men: Kezdetek – Farkas produkált a maga 69%-val.

Ha a fantasy és vámpírfilmek palettáját végig nézzük, akkor azért nem ilyen egyedülállóan tragikus a kép. Az Alkonyat: Újhold például úgyszintén ennyit esett a második hétvégéjére, a Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. része pedig még ennél is többet 72-t.

Igen ám, de az Alkonyát egy a regény rajongóira bazírozó, eléggé gyenge film volt, míg a Harry Potter filmnek pedig konkurálnia kellett a második hétvégéjén a Marvel akkor még csak épülő filmes univerzumának legelső Bosszúállójával, Amerika Kapitánnyal, másrészről Harry Potter utolsó kalandjáról beszélünk, így aki csak tudta, meg is nézte az első hétvégén.

Zack Snyder filmjének esetében ilyen esetekről nem beszélhetünk, annál inkább egy épülő franchise első részéről, amelynek elég komoly gondot okozhat hosszútávon, ha a Warner filmstúdió fejesei megijednek. A film marketinggel együtt durván 400 milliót kóstált, ennek pedig a dupláját, 800 milliót kellene összegereblyéznie világszerte, hogy nullszaldós legyen. A bevételek most tartanak világviszonylatban 587 milliónál, ebből pedig 224-et szerzett az USA-ban, ahol jó esetben még elérheti a 300 milliót.

Érdekes párhuzam, hogy a jóval alacsonyabb büdzsével – mindössze 58 millióból – elkészült Deadpool már 747 millió dolláros bevételnél tart.

A fentiek tükrében igen csak kétséges, hogy az az 1 milliárd dollár, amit a Warner várt a filmtől, tényleg befolyik a kasszákba, még akkor is, ha a merchandisingról és a TV-s jogokról, valamint a Blu-Ray és DVD eladásokról sem szabad megfeledkeznünk.

A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala filmkritikánkat itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu