Cameron ringbe száll a Star Wars-al

MOZI HÍREK – A science fiction műfaj lassan a nap hőjével fog izzani. Ugyan ez mondható el a pénztárakról is, mivel nem csak a Star Wars és Star Trek franchise-ok térnek vissza újra és újra, de James Cameron sem tervez kevesebb folytatást az Avatar-hoz, mint azt az arany négyest, amiről a napokban már sikerült beszámolnunk. Ha az Avatar képes lesz tényleges franchise-á kinőni magát, akkor jogosan gondolhatjuk, hogy megfelelő konkurenciát fog képviselni a már két, hosszú történelemmel bíró univerzummal szemben. Ahhoz viszont, hogy Cameron végül ne csak „ellenálló”-ként szerepelhessen a filmtörténelemben, hanem le is győzze a kultikus szériákat, egy cseles stratégiára van szükség.

James Cameron nyilatkozott arról, hogy eredetileg más ütemben szerette volna megjelentetni közelgő filmjeit, méghozzá úgy, hogy azok potenciális összeütközésbe kerüljenek a Star Wars filmekkel. (Tehát a bemutatókat is összehangolta volna a Disney által felvásárolt széria premierjeivel.) „Az eredeti tervem az volt, hogy minden évben megjelentessünk egy Avatar filmet, lehetőleg akkor, amikor a Star Wars is eléri a mozikat. Az egyetlen ok, hogy végül nem így lett, az az, hogy nem lett volna fair ez a Disney-vel szemben. (Itt azért Cameron is oldott feszes szavaiból és elnevette magát.) Viccet félretéve, ennek kizárólag üzleti okai voltak. Nem szeretnék szemtől szembe nekirontani a Star Wars szériának, és nagyon remélem, hogy ők sem szeretnének ilyen módon támadni.

A Rogue One 2016 decemberében jelenik meg, az Avatar 2 pedig két évvel később kapja meg a bemutatót, ugyanúgy az év végén, a karácsonyi időszakban.

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu