Warcraft: A kezdetek – Orkok emberek ellen (Első rész)

FILMELŐZETES – A Blizzard Entertainment világsikerű játéka nyomán készült filmet Duncan Jones (Hold, Forráskód) rendezte. Azeroth békés birodalma háborúba sodródik, amikor civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: a harcos orkok menekülnek haldokló világukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik az átjáró a két világ között, az egyik seregre a pusztítás vár, a másikra a pusztulás. A szemben álló felek közül két hős összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát.

 

Így kezdődik a látványos eposz a hatalomról és áldozatról, amelyben a háborúnak sok arca van, és mindenkinek van miért harcolnia.

ps4pro-warcraft-1-6

Azeroth-ban béke honolt…

Azeroth népének életét a fehér és fekete mágia alakítja. Az emberek birodalmának élén Llane király (Dominic Cooper) és Taria királyné (Ruth Negga) állnak. A jó szándékú uralkodó házaspár Stormwind fenséges városában székel.

Anduin Lothar (Travis Fimmel), a legyőzhetetlen harcos, Azeroth seregeinek ura gyermekkora óta Llane király hűséges fegyvertársa. A békésen fejlődő királyság útját a mágusok tanácsa, a Kirin Tor egyengeti, amely egy messze a felhők felett lebegő erődítményből, Dalaranból ügyel az erők egyensúlyára.

Medivh (Ben Foster) a leghatalmasabb varázsló, ő Azeroth Őre. A királlyal és Lotharral megesküdtek, hogy mindenáron megvédik a birodalom alattvalóit. Ám egy fiatal mágus, a végső igazságot kereső Khadgar (Ben Schnetzer) fellázad a Kirin Tor ellen. Miközben a birodalom háborúba sodródik, összeütközésbe kerül Lotharral, ami gyökeresen megváltoztatja mindannyiuk sorsát.

ps4pro-warcraft-1-8

 

Előbb ütnek, utána sem kérdeznek…

A világmindenség másik oldalán, Draenorban él egy különös, büszke és vad nép, az orkok, akiknek lételeme a háború. E két és fél méter magas, agyaras harcosok erős páncélzatukkal és félelmetes acélfegyvereikkel arra születtek, hogy állandóan küzdjenek és túléljenek bármilyen csapást. Az orkok bolygója azonban lassan megsemmisül, ezért a fennmaradás érdekében kénytelenek új otthont keresni. Ha az új világot erőszakkal kell meghódítaniuk, ám legyen.

Az orkok vezére egy ravasz, zsarnoki varázsló, Gul’dan (Daniel Wu), aki népének megmentője lehet. Veszedelmes fekete mágiát alkalmazva átjárót nyit az új világba. A legádázabb ork hadvezér, Blackhand (Clancy Brown) segítségével egyesíti a kétségbeesett törzseket és inváziós hadsereget hoz létre, amelyet Hordának neveznek. Minden törzsfőnök egyetért abban, hogy támadást kell indítani Azeroth ellen, ám van egy ork, akinek más a véleménye.

Durotan (Toby Kebbell), a Frostwolf klán közkedvelt törzsfőnöke nosztalgiával gondol a Gul’dan előtti egyszerűbb és békésebb időkre. Bár nem bízik a hadvezérben, feleségével, Drakával (Anna Galvin), jobbkezével, Orgrimmel (Rob Kazinsky) és az egész törzzsel készen áll arra, hogy lerohanják Azerothot a Sötét Átjárón keresztül.

Miután megérkeztek Azerothba, Durotan töprengeni kezd, van-e békésebb útja letelepedésüknek. Ezzel nincs egyedül: mellé áll Garona (Paula Patton), a bájos félig ember, félig ork harcos, aki mindkét világ szülötte, ám nem tartozik egyikhez sem. Kinek az oldalára áll majd? Az orkok soraiban akar harcolni, akik rabszolgává tették, vagy az ellenséget támogatja, akik kiszabadították?

Miután megnyílt a Sötét Átjáró és a két hadsereg farkasszemet néz egymással, nyilvánvaló, hogy az egyik félnek pusztulnia kell. A végleges megsemmisülés árnyékában a két szembenálló hős hős, Lothar és Durotan felteszi a kérdést: vajon tényleg ez a megoldás?

ps4pro-warcraft-1-9 (1)

 

Egyszerű, VGA-s felbontású stratégiai játékkal kezdődött minden…

Világszerte több mint 100 millióan merülnek bele nap mint nap a World of Warcraft mitológiájába. A Blizzard Entertainment 1994-ben jelentkezett a Warcraft: Orcs and Humansszel, amely mérföldkőnek bizonyult a real-time stratégiai játékok műfajában. A trilógia következő két darabja, a Warcraft II: Tides of Darkness és a Warcraft III: Reign of Chaos még több rajongót szerzett a kultikus játéknak, csakúgy, mint a hozzá kapcsolódó bestsellerek és a különféle gyűjthető relikviák.

Azonban a sorozat negyedik része bizonyult az igazi nagy durranásnak. A Blizzard 2004-ben a World of Warcrafttal jelentkezett: a korlátlan számú résztvevőt foglalkoztató online szerepjáték (MMORPG) lehetővé tette, hogy a világ minden részéről játékosok milliói szálljanak harcba ugyanabban az univerzumban. A WoW, amelyben a szereplők a Szövetség vagy a Horda valamelyik tagjának bőrébe bújva küzdhetnek céljaikért, és összefoghatnak a többi játékossal a elképesztően részletgazdagon kidolgozott tájakon, a videójátékok történetének egyik legnépszerűbb darabja lett.

 

ps4pro-warcraft-1-3

100 milló WoW-kockából 100 millió mozinéző?

Ma a World of Warcraft több mint 100 millió regisztrált játékossal büszkélkedhet, és az MMORPG-ok élmezőnyébe tartozik.

Az első megjelenés óta a WoW-nak öt bővítménye jelent meg, legutóbb a World of Warcraft: Warlords of Draenor. A játékosok több ezer küldetésben vehetnek részt és számtalan veszélyes kalandban lehet részünk a mágikus és misztikus világban.

Amikor felmerült, hogy a Warcraftból film készül, a játék fejlesztői és a filmesek összeültek, hogy kidolgozzák, miként lehet kielégíteni a számtalan rajongói igényeit, miközben a mozi azok számára is élvezetes, akik nem ismerik a fantasztikus világot és azt benépesítő lényeket.

Végül az a döntés született, hogy visszatérnek a Warcraft saga legelejére, azokba az időkbe, amikor a felek először kerülnek szembe egymással. Az egyik oldalon a gyönyörű és békés Azeroth népe áll, a másikon pedig a haldokló Draenor bolygó kihalásra ítélt lakói. A történet középpontjába két hős került, akiket egymás ellenségeivé tesz a sors. (Folytatjuk!)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu