„Válaszd a… pornóipart!” Forgatják a Trainspotting 2-őt! [VIDEO ]

MOZI HÍREK – A húszéves évfordulóhoz időzítve kezdődött el a kultikus kilencvenes évekbeli film, a Transpotting forgatása, méghozzá nem máshol, mint az eredeti helyszínen: Edinburgh-ben. A brit bulvárlapok igazi brit vadászkutya módjára állnak lesben folyamatosan a helyszínen, de eddig csupán Danny Boyle rendezőt, a Spudot alakító Ewen Bremner-t, illetve Johnny Lee Millert (Angeline Jolie egykori éléttársát) sikerült lefényképezni.

A folytatáshoz kaptunk egy előzetest is, amely sajnos ugyan csak az eredeti, 1996-os, skót heroinfüggőkről szóló kultuszfilmből tartalmaz jeleneteket, viszont arra tökéletesen alkalmas, hogy nosztalgiával gondoljunk rá vissza, továbbá a legvégén egy fontos bejelentést is tartalmaz.

Visszatér tehát az eredeti film szereplőgárdája: a főszereplő, nagy dumás Renton (Ewan McGregor), a nagyon laza Sick Boyt alakító Jonny Lee Miller és a közveszélyes, elmebeteg Robert Carlyle által megformált Begbie is ott lesz a folytatásban.

Egyelőre T2-ként a folytatás címe, de nagyon meglepődnénk, ha ez így is maradna, mert így könnyen össze lehetne később keverni a Terminator folytatásával.

A sztori egyébként Irvine Welsh 2002-ben megjelent Porno című könyvének adaptációja, amely tíz évvel a Trainspotting sztorija után veszi fel a fonalat, amikor Rentonék a pornóipar rögös útjára lépnek.

A könyv sztorija szerint Renton egy nightclubot tulajdonosa Amszterdamban, akit Sick Boy azzal az ötlettel keres meg, hogy forgassanak pornófilmet. Ebbe a nemes tervbe csak Begbie köpne bele, aki nemrég szabadult a börtönből, és mint mindig, most is piszkosan dühös: bosszúszomjasan keresi azt a személyt, aki melegpornót küldött neki.

Persze nem biztos, hogy pontosan erről szól majd a film története, ettől jelentősen el is térhet, lévén elég szabadon adaptálták a könyvet, arról nem is beszélve, hogy az eredeti sztorihoz képest nem tíz, hanem már húsz év telt el. A második részre még 2017 januárjáig várnunk kell.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu