Magyarországon forgatták a diktátor gyerekkoráról szóló filmet Robert Pattinson főszereplésével [VIDEO]

[VIDEO]

MOZI HÍREK – A hazánkban forgatott és a tavalyi velencei filmfesztiválon debütált The Childhood of a Leader, mely egy diktátor gyerekkorát meséli el, a Screen Daily szerint egészen egyedülálló film. Ez az érdekes történelmi pszicho-dráma a színészként, illetve forgatókönyvíróként már bizonyított Brady Corbet legelső rendezői munkája.

A számunkra különösen érdekes film főszereplője egy hét éves kisfiú (Tom Skeet), aki egyre inkább irányíthatatlan, kezelhetetlen viselkedése vezet lassan egy diktátor mentalitásához. A film egyben szemlélteti a totalitárius eszmék 20. századi térnyerését is.

Az film trailer előzetes első része tulajdonképpen semmi különös: a diplomata apa (Liam Cunningham alakítja a Trónok harcá-ból), illetve a vallási megszállott anya (A némafilmes-ért Oscarra jelölt Berenice Bejo) egyaránt nem bírnak a lépcsőkön rohangáló, gyakran bezárkózó gyerekkel.

A történet 1919-ben, a párizsi békekonferenciák idején játszódik. Egyik fontosabb szereplője a Nimfomániás-ból ismert Stacy Martin is szerepel, a másik pedig az Alkonyatból jól ismert Robert Pattinson, aki egy vendégségbe érkező riportert alakít. Jelentőségteljesen néznek Bérénice Béjó-val egymásra, nem kizárt, hogy a férjet már jó párszor megcsalták.

A trailer második része azonban már sokkal felkavaróbb: az egyre masszívabb zenei aláfestés keretében egy nyomasztó jelenetekből összevágott, vészjósló képsort kapunk a földön fekvő, alig láthatóan rángatózó gyerekről, fiktív önkényuralmi jelkép előtt felsorakozó katonákról és a maszkot viselő Bejóról és  . „A szarvánál fogva ragadja meg a történelmet, úgy, ahogy azt csak a régi mesterek merték megtenni” – dicsérte Corbet alkotását a Film Comment.

A The Childhood of a Leader a velencei fesztivál Orizzonti szekciójában két díjat is kapott, a legjobb első film és a legjobb rendező kategóriájában diadalt aratott. Ennek ellenére egyedül Svédországban került mozikba a film, más országokban csak fesztiválvetítéseket jelez az IMDb – amelyen egyébként a 6.7-es értékelés sem túl bíztató.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu