DiCaprio-ra haragszik a környezetvédők egy csoportja

MOZI HÍREK – Leonardo DiCaprio, aki mostanában a környezettudatos felszólalásaival híresült el, magángéppel repült a Cannes-i Filmfesztiválról New York-ba, hogy megkapjon egy környezetvédelmi díjat, írja az Independent. A 41 éves színészt a tiszta vizek mellett tett tevékenykedéseiért jutalmazták szerdán, majd 24 órán belül már vissza is repült Franciaországba, hogy egy AIDS-gálán tartson beszédet Uma Thurman, Katy Perry, Heidi Klum és Orlando Bloom társaságában.

DiCaprio a gyors repüléssel sokakat magára haragított, képmutatással vádolják, többen is kifogásolják, hogy bort iszik, miközben vizet prédikál. Amikor februárban végre kezében szoríthatta élete első Oscar-szobrocskáját, akkor is a klímaváltozásról tett szónoklatot, és a globális felmelegedés veszélyeit hangsúlyozta.

DiCapriót egyébként az év elején a davosi Világgazdasági Fórum Crystal Award elnevezésű díjával tüntették ki, amiért saját alapítványával 1998 óta 30 millió dollárral 70 innovatív ökológiai projektet támogatott a világ mintegy negyven országában. DiCaprio a pénzzel főként a világtengerek és a veszélyeztetett fajok fennmaradását támogatta. Akkori köszönőbeszédében is azzal vádolt bizonyos vállalatokat, hogy tagadják a klímaváltozást, sőt, eltussolják annak bizonyítékait.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu