Guy Ritchie Artúr király filmjét is a szokásos stílusában rendezi [VIDEO]

MOZI HÍREK – Guy Ritchie nem hajlandó egyhamar megválni szokásos laza stílusától – még akkor sem, ha az angol mondák leghíresebb, legklasszikusabb legendájáról van szó. Akár tetszik a mondakör rajongóinak, akár nem, Ritchie Artúr király legendáját is pont ugyanabban a hiperaktív, dinamikus, robbanó stílusban dolgozta fel, amely eddig is jellemző volt rá akár a Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsőről, akár az újszerű Sherlock Holmes filmekről volt szó.

A gond csak az, hogy míg a kisstílű londoni bűnözőkhöz, nagyszerűen illett Ritchie szándékosan rángatózó kamerakezelése és brutális vágástechnikája, sőt, még a Sherlock Holmes-nál is bejött, most azonban tartani lehet tőle, ez az „egyedi látásmód” rettenetes stíluskeveredést okozhat..

Az 1982-es Excalibur, illetve a klasszikus Artúr-legenda rajongójaként igazi sokként ért a King Arthur: Legend of the Sword első előzetese. Másodszorra megnézve azért némi reményt felcsillant bennem, hogy azért elképzelhető, hogy ismét összejön a vagány brit rendezőnek.

Mindesetre azt kétség kívül el kell ismerni, hogy Ritchie alkotása egész biztosan nem áll be a tiszteletteljes, viszont jellegtelen és unalmas feldolgozások sorába, amely az Excalibur utáni Artúr-mondakör filmeket jellemezte.

Annak ellenére, hogy egy mitikus középkori világban járunk, Charlie Hunnam mégis a rendező szokásos hőstipusát mutatja be: az utca nevelte fel, saját akarata ellenére kerül a cselekmény középpontjába, nagyszerűen verekszik, és a feszült párbeszédek során is remekül kivágja magát. Annyi a különbség, hogy nem pisztollyal lövöldözik, hanem fiatal Artúrként ő rántja ki az Excaliburt a sziklából.

A trónbitorló főgonoszt Jude Law alakítja, további szerepekben Eric Bana, Djimon Hounsou és David Beckham is felbukkan majd a fantasyban. A King Arthur: Legend of the Sword az USA-ban március 24-én kerül a mozikba.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu