Aquaman és Fekete Manta összeakasztják majd a bajuszt

MOZI HÍREK – A moziban még tart a Suicide Squad őrület (akár jó, akár rossz értelemben…), a Csodanő című filmen (Wonder Woman) már az utómunkálatokat végzik, az Igazság Ligáját (Justice League) pedig éppen most forgatják. De a James Wan szárnyai alatt formálódó Aquaman-ról eddig még nem sokat hallottunk. Nemrég derült ki, hogy ki lesz a nagy ellenfél. Nem más, mint maga Fekete Manta.

A karaktert Bob Haney és Nick Cardy alkották meg és az Aquaman 35. számában szerepelt először 1967 szeptemberében. Black Mantának jó pár eredettörténete van. Az egyik ilyen kerettörténet szerint egy autista árva gyereket az Arkham elmegyógyintézetben vetették alá kísérleti kezelésnek, ez pedig enyhén szólva nem volt rá jó hatással: kinyírta a tudósok vezetőjét, majd lelépett az elmegyógyintézetből.

Ami külön érdekes: a bosszú köti össze őt és a DC hősét. Aquaman apja még anno a Mantával vívott csata során szívrohamot kapott és elhunyt, fia pedig később felkutatta Manta vér szerinti apját és véletlenül megölte. Ennek következtében Manta bosszút esküdött. Olyan szuperruhát visel, amely segítségével képes az óceán mélyén elviselni a nagy nyomást és halálos energialövedékeket is ki tud lőni.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu