Tovább folytatódhat a Harry Potter-filmek sorozata

MOZI HÍREK – Annak ellenére, hogy J. K. Rowling a hetedik Harry Potter-kötet után kerek-perec kijelentette, hogy több Harry Potter-könyvet nem akar, erre a „meggondolatlan” kijelentésére azóta talán egyre kevésbé szeretne emlékezni. A Harry Potter-univerzum nemhogy megszűnne, hanem épp ellenkezőleg, egyre inkább olyan lesz, mint a Star Wars univerzuma, amelyről egyébként a Disney filmstúdió hivatalosan is kijelentette, hogy ameddig lesznek nézők, addig állandóan ontják majd az újabb és újabb Star Wars-filmeket.

Harry Potter kalandjaiból a könyvek és az azokból készült filmsorozat után a boltokba került már egy „nem hivatalos folytatás”: a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab, ami néhány évtizeddel a könyvek cselekménye után játszódik, és amit elképesztő sikerrel játszik egy londoni színház. Tovább a könyvek kísérőiként megjelent kis füzetek alapján készült Legendás állatok és megfigyelésük című spin-off, amelynek filmes adaptációja rövidesen a mozikba kerül, sőt, erről már azt is bejelentették, hogy nem egy, hanem három film készül belőle.

Így hát ezek után – olvasva a híreket az üzéreknél hárommillió forintért kapható színházi belépőkről -, bármennyire is meg nem erősített pletykáról van csak szó, nehéz nem foglalkozni a N. Y. Daily News információjával , amely szerint a Warner Bros. a háttérben már dolgozik azon, hogy megfilmesítsék a Harry Potter és az elátkozott gyermek adaptációját is.

A portál bennfentes hollywoodi információ alapján írja, a Warner éppen azon serénykedik, hogy megszerezze a színdarab adaptációjának jogait, és elkészíttesse a belőle készítendő film forgatókönyvét. Azonban a forgatás elkezdésének van egy komolyabb akadálya: a sorozat folytatásában továbbra is csakis egyetlen színészt tudnának elképzelni Harry Potterként: azt a Daniel Radcliffe-et, aki 2011-ben, az utolsó Potterfilm után jelentette ki, hogy szeretne egy kis távolságot tartani a karaktertől.

És bár az informátor szerint a Warner hajlandó nem csekély összeget fizetne azért, hogy a projekt létrejöjjön, Radcliffe-nek ez mégsem lesz elég meggyőző erő: „Daniel Radcliffe az utolsó film óta már felépítette magát, mint nagyszerű, komoly színész, olyan alkotásokkal, mint A fekete ruhás nő vagy a színházi munkái a Broadwayen. Egyáltalán nincs szüksége már arra, hogy pusztán a pénz miatt visszatérjen egy régi karakteréhez, úgyhogy szükség lesz némi győzködésre” – mondta a névtelen mindentudó.

Radcliffe legújabb filmje egyébként napokon belül Magyarországon is látható lesz: a Swiss Army Man, amiben a „komoly színész” egy szellentő vízihullát alakít.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu