Kiderült ki énekli az új Twin Peaks sorozat egyik betétdalát

MOZI HÍREK – 25 év telt el, amióta a Twin Peaks tévésorozat 1991 júniusában befejeződött, miután adásba került a második és utolsó szezon befejező epizódja. A David Lynch és Mark Frost által rendezett kultikus sorozat rajongótábora azonban a záróakkord óta is nőtt, a fiatalabb generációkban is közönségre talált.

A Pearl Jam indulólemeze, a Ten szintén 1991-ben került fel a polcokra, és az Eddie Vedder vezette csapat a grunge korszak kulcselőadójává vált. A Twin Peaks-hez hasonlóan azonban a formáció csillaga is hamar leáldozott, igaz, bár az odaadás azóta sem csökkent a legnagyobb rajongók körében. Most a kilencvenes évekbeli Washington állam két kulturális titánja visszatér – mégpedig együtt.

Nemrég derült fény rá, hogy Eddie Vedder új szólódalát is hallhatjuk majd a Twin Peaks újjáélesztett változatában, amely 2017-ben debütál a Showtime platformján. Vedder, aki, ahogy az korábban bejelentésre került, színészként is domborít majd a projektben, nemrég egy élő fellépése során debütáltatta az Out of Sand-et.

Az eredeti Twin Peaks zeneileg igencsak letisztult volt. Az összes betétdalt az új verzió csapatába is visszatérő Angelo Badalamenti szerezte, azonban helyet kapott némi popzene is: például Julee Cruise, vagy Jimmy Scott fellépései, a kilencvenes évek közepén pedig az Anthrax zenekar is írt egy Twin Peaks-inspirálta szerzeményt, a Black Lodge-ot.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu