Eldőlt az a kérdés, hogy lesz-e digitális Carrie Fisher a Star Wars 9-ben

MOZI HÍREK – Pár nappal ezelőtt lehetett arról az online mozis sajtóban olvasni, hogy a Disney és a Lucasfilm tárgyalt arról a lehetőségről, hogy esetleg visszahozzá Leia hercegnőt digitális formában a leendő filmekben, ahogy azt a 19 éves külsőjével is megtették a Zsivány Egyesben. Ezek a meetingek konkrétan január 10-én zajlottak le és végre megszületett a döntés is…

„Nem szokásunk, hogy a rajongók, vagy a sajtó spekulációra válaszoljunk, de ezúttal egy olyan szóbeszéd terjeng a neten, amelyre most mégis reagálni szeretnénk. Biztosítani szeretnénk a rajongóinkat, hogy a Lucasfilmnek nincs semmilyen terve arra vonatkozólag, hogy a jövőben digitálisan megalkossa Leia hercegnőt, vagy idősebb karakterét, Leia Organa generálist.”

Ez a száraz hivatalos közlemény azt viszont már nem magyarázza el, hogy miről is tárgyaltak a Disney-ben a Star Wars univerzum változásával kapcsolatban – legalábbis ami Carrie Fisher halálát illeti. Nagy kérdés ugyanis, hogy miképpen magyarázzák el hiányát a Star Wars 9-ben. Ami biztos, az az, hogy az összes jelenetét felvették a Star Wars VIII-hoz. A PR szövegben mindenesetre ismét lerótták tiszteletüket az elhunyt Carrie Fisher előtt.

Carrie Fisher mindig is a Lucasfilm család részese volt és az is marad. Ő volt a mi hercegnőnk, a generálisunk és legfőképpen a barátunk. A halála még mindig fájdalmas űr a szívünkben. Úgy emlékezünk rá, mint Leia hercegnő és mindig is megbecsüléssel tartozunk az iránt, amit a Star Wars-nak nyújtott.”

Nem sokkal Carrie Fisher halála után a Star Wars 9 rendezője: Colin Trevorrow tárgyalásokat folytatott a Lucasfilmmel és a Disney-vel azzal kapcsolatban, hogy alaposan át kell írni a Star Wars 9-et, ami egyébként a Star Wars 8 vágását is befolyásolhatja, lévén a sztori Fisher szomorú halálához kell igazítani.

Kiszivárogtak egyébként konkrét olyan Carrie Fisher-kulcsjelenetek is, melyek sorsa kétséges a tekintetben, hogy még a Star Wars 8-ban mutatják be őket, vagy inkább átteszik a Star Wars 9-be, sőt, az sem kizárt, hogy egyáltalán nem is látjuk majd őket. Az egyik ilyen Leia és az ikertestvére, Luka nagy találkozója, a másik pedig egy konfrontáció a fia, Kylo Ren és közte. Ezeket már mind felvették és hihetetlen kár lenne, ha ezekről lemaradnánk, de még az is frusztrálná a rajongókat, ha egy teljes évet kellene várni rá, hogy végre láthassák ezeket. A Luke és Leia találkozó bizonyos pletykák szerint eddig a Star Wars 8 végső jelenete lehetett volna, ezek után viszont már semmi sem biztos. Mivel bizonyos történeti szálakat egyszerűen nem lehet folytatni a kilencedik részben, így sajnos elképzelhető, hogy végképp kikerülnek a filmekből.

A Star Wars 8 egyébként decemberben kerül a mozikba és egész biztos, hogy lesznek a közeljövőben újrafelvételek, nem is kevés.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu