80 millió dollárt keresett a Superman filmek producere, nem dolgozott érte semmit

MOZI HÍREK – Jon Peters neve annyira talán nem cseng ismerősen a filmrajongók, vagy a DC képregényfanok körében, de a munkáját több mint valószínű, hogy ismerik, hiszen olyan filmeken dolgozott (ezeken tényleg), mint a Batman és a Batman visszatér, illetve a Superman visszatér és az Acélember is. Ami viszont mulatságos: e két utóbbi filmnek hiába volt papíron a producere, hiába keresett velük összesen 80 milliót, nem csinált érte az égvilágon semmit.

Mielőtt elmagyaráznánk, hogy ez az eléggé elképesztő (és persze irigylésre méltó) helyzet hogy alakulhatott ki, gyorsan elmesélem, hogy mit kell tudni Jon Peters-ről, figura ugyanis több, mint excentrikus és mulatságos. Az életéről eleve úgy mesélt a The Hollywood Reporter újságírójának, hogy ott figyelt előtte egy töltött pisztoly az asztalon, szóval ilyenkor ugye nem teszünk fel rossz kérdéseket…

Jon Peters fodrászként kezdte karrierjét a nyolcvanas években, méghozzá egész konkrétan Barbara Streisandé volt, akivel egymásba szerettek és Peters egy jó ideig Streisand párja volt. Nagy részben ennek köszönhette, hogy hollywoodi szuperprodukciók producerévé vált, többek között élettársa, Barbara Streisand Egy sztár születik című filmjének is. Még mulatságosabb, hogy Peters-nek volt egy furcsa mániája: az volt a lövése, hogy mindenáron szerepeltetni akart egy hatalmas pókot egy filmben, amellyel a film főszereplőjének meg kellett volna küzdenie. Ez eleinte a Superman él című film lett volna (erről még bővebben értekezünk), de végül csak a Will Smith-féle Vadiúj Vadnyugatba került bele, pedig eleinte a forgatókönyvírónak esze ágába sem volt beleerőltetni egy ekkora marhaságot a filmbe.

És hogyan alakult ki ez a helyzet, hogy kvázi hülyét csinált a Warnerből? Nos, a kilencvenes években dolgozott gőzerővel a Superman él című projekten, amelynek Nicholas Cage lett volna a főszereplője (igen, jól olvastátok: Nic Cage, mint Superman). A forgatókönyvet Kevin Smith írta, aki szintén megemlítette, hogy Peters addig nem nyugodott, amíg a borzasztóan röhejes bazinagy pókját bele nem írta a forgatókönyvbe – vele kellett volna a Nicholas Cage-féle Supermannek megküzdenie.

A Superman élt Tim Burton rendezte volna, ami nem is meglepő, hiszen már kétszer, a Batman és a Batman visszatérben is dolgoztak együtt. A film azonban végül sohasem készült el, ennek ellenére Peters „megőrizte” a maga kis 7.5%-át, amit a film bevételéből kapott volna és ez a Superman franchise-nál is megmaradt nála. Peters éppen ezért a „producere” maradt a jóval később elkészült Superman visszatérnek és Acélembernek is, ezeknél a filmeknél viszont az égvilágon nem csinált semmit, sőt, még a forgatásokra sem engedték be, lévén Christopher Nolan nem tűrte meg, annyira utálta.

A két film továbbá 1 milliárd dollárt kaszált és mivel Peters-nél maradt ez a 7.5%, úgy kaszált vele ő is, hogy az égvilágon semmit sem dolgozott rajtuk.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu