Egyre többet ér a CD Projekt RED

Magasan felfelé ível a lengyel cég ázsiója!

A CD Projekt RED mostanában nagy sikernek örvendhet. Ezt főleg két tényező miatt érte el: egyrészt a The Witcher trilógia miatt lett igencsak közkedvelt cég, másrészt pedig nekik köszönhetjük a GOG-ot, ahol DRM nélkül vásárolhatunk meg játékokat, amiket internetkapcsolat nélkül is bármikor játszhatunk.

2015-höz képest ma már négyszer többet ér egy részvénye – ez a tendencia a kép alapján nem úgy tűnik, hogy egyhamar meg fog állni! A NeoGAF fórumon kiszámolták, hogy a CD Projekt RED piaci tőkéje 1,6 milliárd dollárnál (~500 milliárd forint) is több, amivel már egy bizonyos Capcom fölé lőtték magukat, ugyanis a japánok esetében ez az érték 1,38 milliárd dollár (~410 milliárd forint). Ahhoz képest, hogy az egy milliárdot még tavaly nyáron érték el a lengyelek, ez kifejezetten jó eredmény!

A lengyel cég tehát szépen lassan komoly értéket fog világszerte képviselni, és ezzel remekül bizonyítják, hogy egy támogató kormánnyal a hátuk mögött egy kelet-európai cég is képes a játékiparban talpon maradni.

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu