A Metro regények orosz írója alaposan leoltotta a The Witcher lengyel íróját!

Konkrétan „arrogáns f*szfejnek” nevezte…

Andrzej Sapkowski a Waypointnak adott egy interjút, ahol azt mondta, hogy nem a CD Projekt RED játékai tették őt Lengyelországon kívül híressé, illetve a műveinek fordításai az első játék előtt megjelentek. (Ez csak részben igaz: bár francia kiadások már a kilencvenes évek végén is megjelentek a regényeiből, a 2007 októberében megjelent The Witcherhez képest a Blood of Elves angol fordítása késett, ugyanis az 2008-ban jelent meg angolul.

Sapkowski azt is hozzátette, hogy amennyi eladást elvesztett a játékok miatt, kb. azonos mennyiséget nyert is rajta, így „kb. egálban van” e téren a lengyel író, aki továbbra sincs jó véleménnyel a videójátékokról. Nos, ezt már nem hagyta szó nélkül Dmitry Glukhovsky, aki a Metro írójaként hasonló cipőben jár, mint lengyel kollégája.

Szerinte Sapkowski hülyeségeket beszél, sőt, nem másképp nevezte őt, mint „arrogáns f_szfejnek”. Glukhovsky a nemzetközi sikerét ugyanis a 4A Games Metro játékainak köszönheti – nélkülük a kelet-európai régión kívül nem nagyon ismerhetnénk a nevét. Ő ráadásul szorosan együttműködik a játékok fejlesztőivel, itt-ott módosítva a történeten, hogy az kedvezzen a 4A Gamesnek, miközben ugye tudjuk Sapkowskiról, hogy ő előre elkérte a lóvét a CD Projekt RED-től, aminek köszönhetően azóta hoppon is maradt a derék lengyel úriember…

Úgyhogy ilyen az, amikor két eltérő vélemény egymásnak ütközik…

Illetve egy másik személyes történet a PS4Prót is érinti… Andrzej Sapkowski ugyanis azért mondott le egy interjút a PS4Próval, mert Orbán Viktor támogatta az Eu-ban Donald Tuskot! Nincsenek… szavak…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu