Több játéknak is nekiült a SIE Japan Studio

A Sony japán stúdiója az utóbbi pár évben belelendült, és még van hová jutniuk.

Bloodborne, Gravity Rush Remastered, The Tomorrow Children, The Last Guardian, Gravity Rush 2 – ezekben közreműködtek, és ezek után érkezik a Knack 2, illetve az új Everybody’s Golf is. Nem tétlenkednek a hazai pályán a Sony-sok. A cég senior alelnöke, Allan Becker ezt mondta az IGN-nek: „Azt hiszem, a Japan Studionál sok tehetséges ember dolgozik, de valamiért lépéshátrányba kerültünk technológiailag, és ez a PS2-es, PS3-as időszakban kezdődött. Nem készítettünk sok játékot, és a PS4-gyel igencsak elkezdtünk visszazárkózni. Anélkül, hogy sokat mondjak, a Gravity Rush 2 és a The Last Guardian befejezésével elértünk egy nagy mérföldkövet, és úgy vélem, szabadok vagyunk új dolgokra is. Be fogjuk fejezni a Knack 2-t, de a belsős csapat most felszabadult, szóval elkezdünk néhány új címet kitalálni.” Ilyen lenne például a Shadow of the Colossus remake-je, amit a Bluepointtal együtt hoznak össze jövőre.

Shuhei Yoshida is nyilatkozott: „Mindig is szerettünk volna új IP-ket létrehozni és új dolgokat kipróbálni. A menedzsment szempontjából szeretek egyenlő erőfeszítést látni a népszerű IP-ken (Gran Turismo, Uncharted, Everybody’s Golf) és az újakon (Horizon) egyaránt. Mindig is ezt szerettük volna csinálni, mert támogatjuk az új ötleteket – ezt csináltuk az utóbbi két évtizedben.”

Tehát még több belsős, „hazai pályás” fejlesztésre számíthatunk. Az nem rossz.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu