A játékok aranykora következik egy ex-Sony-főnök szerint

Phil Harrison igencsak bizakodó.

Harrison, aki korábban az Atari, a Sony és a Microsoft berkein belül is megfordult, a GamesIndustrynak adott egy interjút: „Egy aranykor [következik], ahol a platformok demokratizálódnak, és a technológia, amivel tartalmakat lehet létrehozni, hasonló változáson megy át. Amikor elkezdtem [az iparban dolgozni], a fejlesztési büdzsé 80%-a a 3D-s engine-ed megalkotására ment el, és ezt minden egyes újabb játéknál meg kellett lépni. Ez olyasmi, mintha egy filmkészítő eldobja a Panavision kamerát, majd feltalál egy újat a következő filmjéhez.

Eljutottunk arra a pontra, amikor a felhasználók elérése, az eszközök, a terjesztés és egy online szolgáltatás felállítása adott. Most már azon gondolkodhatunk, hogy mi történik, ha nagyon is hihető világaid, grafikád van kidolgozott, szofisztikált mesterséges intelligenciával – mi történne, ha ezek mind együtt léteznének? Ez egy érdekes jövőkép.

Remélem, hogy ez az átbillenés (ami a TV után a Netflixszel és más streamelő szolgáltatással megtörtént) a játékok aranykorában is bekövetkezik. Remélhetőleg a következő generációs írók és alkotók is hasonlóan gondolkodnak majd.”

Ha nem lesz ebben a bizonyos aranykorban újra és újra kiadott játékokból egy trend, és a kreativitás újra fellobban, akkor örülhetünk. Ha folytatódik az, ami 3-4 éve elkezdődött, nem fogunk sosem továbblépni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu