Star Wars: Battlefront II: „érthető a játékosok félelme” a lootboxok miatt az EA szerint… de milyen hosszú lesz a sztorimód? [VIDEO]

Ingyenes tartalmak a Battlefront II-ben! Cserébe lootboxok…

Bár a pályák és a karakter DLC-k ingyenesek lesznek, cserébe lootbox-szerű rendszert fog használni az upgrade-ekhez az idei DICE/Criterion/Motive játék. A GameSpotnak az Electronic Arts azt nyilatkozta, hogy az emberek félelme érthető, de nehéz kikerülni az ő vádaikat is.

Chris Matthews, az EA Motive művészeti rendezője szerint voltak olyan játékok, amik kihasználták a játékosokat, és voltak olyanok is, amik ezt jobban ki tudták vitelezni. „A DICE [a Battlefront II multijának fejlesztője] nagy figyelmet szentelt arra, hogy a Star Cardok, és ahogy azok működnek, több lehetőséget adjanak a harcok során. Az olyan kifejezések, mint a pay-to-win, ezek nehezen kikerülhetőek, de a srácok elképesztő munkát végeznek azzal, hogy megpróbálják balanszolni ezt a rendszert. A reakciók nem idegesítőek, mert szeretjük a rajongóinkat. Játékosok vagyunk és olyat próbálunk összehozni, ami impozáns és mindenki élvezi, de… érthetőek,” mondta Matthews.

Mitch Dyer, aki a sztorimód egyik írója, ezt nyilatkozta: „A béta pont az ilyen dolgok miatt került megtartásra, hogy megnézzük, miként reagálnak az emberek az egyensúlyra, a pályákra, és hogy miként haladnak a dolgok. Mi az, amit élveznek, és mit nem? Mi működik? Mi nem? Ezeket mind felvesszük a bétából és visszapakoljuk a játékba, hogy fejlődjön, mivel a Battlefront II a rajongók feedbackje miatt létezik. Helyi co-op, sztorimód… ezek azért vannak, mert ezt akarták, ami szerintem azt takarja, hogy a DICE hallgat a kritikákra.”

Lehetséges-e szerintük a játék lootbox nélkül való létezése? Matthews szerint „nincsenek jó pozícióban, hogy erről beszéljenek, mert a DICE-os srácok tudnának erre válaszolni.” És lehetséges-e egy Nintendo Switch port? David Robillard, a Motive producere szerint „ha látnak rá lehetőséget, megfontolja az Electronic Arts. Jelenleg nincs tervben.” (Valószínűleg itt is egy egyedi engine kellene – a FIFA 18 Switch portja sem a Frostbite-ot használja.)

Zárásképp íme egy trailer a sztorimódból, ahol Iden Versio bőrébe bújva „meggyújtjuk az infernót és a lázadást a földig égetjük.” Nem hangzik rosszul, az viszont már igen, hogy 5-7 óra alatt végigjátszható Robillard szerint… Megjelenés november 17-én PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: GameSpot, GameSpot, Press-Start

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu