Gran Turismo Sport: válaszolt a kritikákra a legendás alkotó

Kazunori Yamauchi nem ért egyet az autószimulációt ért negatív véleményekkel.

A GT Sport már a boltokban van és nemrég írtunk róla, hogy Nagy-Britanniában a TOP listák élén található. A fejlesztők előre „figyelmeztették” a játékosokat, hogy ez a cím nagy hangsúlyt fektet majd a multiplayer aspektusára, mégis, sokan úgy gondolták, hogy a Polyphony Digital ennyire „hanyagolta” a szingli részt a multi rovására. Kazunori Yamuchi nem gondolja, hogy a hagyományos felhasználót „cserben hagyták” volna és a Sunday Times adott nyilatkozatában ennek a véleményének hangot is adott. „Bizonyos értelemben, ami régen a GT Mode volt a múltban, az most a Mission Challenges játékmód. Ebben sokféle verseny van, rövidek, hosszúak, különféle célokkal és szabályokkal. Bizonyos esetekben különféle autókat is lehet választani.”

Yamauchi emellett konkrétan válaszolt a kritikákra is. „Amikor az emberek azt állítják, hogy nincs Campaign játékmód, vagy nincs GT mode, az nem egészen igaz. Csak a kezelőfelület más. Amit eddig is megtehettél a GT sorozatban, azt ezután is meg tudod tenni. Jelenleg egy nagyon letisztult, átlátható menürendszert használunk, de ha térképformátumot használtunk volna, a legtöbb játékos pont ugyanazt a játékélményt élte volna meg, mint eddig isYamauchi beszélt még a játékmenet leegyszerűsödéséről is, kihangsúlyozva, hogy átlagos GT felhasználó megváltozott.

„Húsz évvel ezelőtt, amikor az első Gran Turismót fejlesztettük, az emberek tudták, hogy mi történik, amikor a légszűrőt kicseréled, a játékosok tisztában voltak azzal, hogy a tömörítési aránynak mi a jelentősége az autókban, de az új felhasználók ilyen ismeretekkel már nem rendelkeznek, nem érdeklik őket az autók ilyen mértékben, szóval ezt a játékelemet leegyszerűsítettük, hogy azért ugyanazt tudd a játékban tenni, mint régebben, de mégis könnyű legyen azok számára is, akik csak vezetni akarnak.”

És hogy miért maradt ki a GT Mode a játékból? „Nem került bele elég régi és olcsó autó, hogy a járművek adásvétele elég izgalmas legyen.”

Tesztünket a GT Sportról itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu