Mentális betegségnek nevezheti a WHO a játékfüggőséget!

Az ENSZ által 1946-ban megalapított World Health Organization (ez magyarul úgy hangzik, hogy Egészégügyi Világszervezet) 2018-tól lelki betegségnek fogja nevezni a játékfüggőséget, amit 1990 óta nem írtak felül!

Az ICD-11 (a legújabb jellemzése a játékfüggőségnek) itt már olvasható, és ez a „Mentális, viselkedéssel vagy idegi fejlődéssel kapcsolatos betegségek” kategória alatt lelhető. A teljes jellemzést nem fordítanánk le (sok lenne a bejgli mellé!), de az Egyesült Államokban már kezelik az ilyen függőséget, ugyanis a Washington állambeli Seattle régiójában a reSTART pont ezt kezeli.

Ezzel ellentétes véleményen van viszont az American Psychological Association (Amerikai Pszichológiai Társaság) – szerintük még nem tiszta, hogy pontosan milyen tünetekkel rendelkezik egy játékfüggő és miképp lehetne diagnosztizálni a betegségét.

Itt is elég lenne egy olyan álláspontot képviselnünk, hogy „mértékkel!” – igaz, itt közbevághatnak a lootboxok által előbukkanó szerencsejátékfüggőség tünetei is. Nos, ebbe már ne menjünk bele – megtettük azt elégszer.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu