Játékfüggőség mint lelki betegség: újabb ellenkező!

A World Health Organization (Egészségügyi Világszervezet) ellen ezúttal az Entertainment Software Association (ESA) lépett fel.

Néhány hete arról írtunk, hogy 2018-tól az ICD-11 módosításai közé berakná a WHO a videojáték-függőséget mint lelki betegséget. Az Electronic Software Association (ESA) viszont egy közleményt publikált, amiben ellenvéleményüket fogalmazzák meg a WHO javaslatával szemben. Magyarul ez így szól:

„Mint ahogy a sportrajongók és a lebilincselő szórakoztató média fogyasztói, úgy a játékosok is szenvedélyesek, akik az idejüket szentelik a hobbijukra. Az utóbbi négy évtized folyamán több mint két milliárd ember szerette, szereti világszerte a játékokat. Az Egészségügyi Világszervezet tudja, hogy a józan ész és az objektív kutatás bebizonyította: a videojátékok nem okoznak függőséget. Hivatalosan rájuk tenni a jelzőt vakmerően jelentéktelenítené a valós lelki betegségeket, mint a depressziót, vagy a szociális fobiát, amik az orvosi közösség teljes figyelmét és az általuk való kezelést megérdemlik. Erősen arra biztatjuk a WHO-t, hogy fontolják meg.”

Mivel az ICD-11 még nem végleges állapotú dokumentum, így az Egészségügyi Világszervezetnek van még ideje megfontolnia, hogy tényleg hivatalosan is betegségnek kezelik a játékfüggőséget avagy sem.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu