Star Wars: Battlefront II: a kiadó bízik a mikrotranzakciókban!

Gyengébb eladások a vártnál? Kapcsoljuk vissza a mikrotranzakciókat!

A Wall Street Journalnek megerősítette az Electronic Arts, hogy eddig kilenc milliót adtak el a lootboxokkal felháborodást keltő Star Wars: Battlefront II-ből. Ez alulmaradt az elvárásokhoz képest (10 millió 2017 végéig), és messze az első rész mögött végzett (az ugyanis 13 millióig jutott). A játék „bukása” 186 millió dollárnyi nettó veszteséget hozott így – erre a negyedévre még 1-3 millió eladást remélnek. Az eredmények erősítését nem úgy tervezi a kiadó megtolni, ahogy gondolnánk (pl. felhasználóbarátabb árazás, több ingyen tartalom, ilyesmi), hanem úgy, hogy inkább visszakapcsolják a hivatalosan „ideiglenesen” kikapcsolt mikrotranzakciókat! Ezt nem mi mondjuk, hanem Blake Jörgensen, az Electronic Arts pénzügyi főnöke!

„Úgy hisszük, hogy az élő szolgáltatások, amik opcionális digitális monetizációt tartalmaznak, jó kivitelezés esetén egy fontos választási lehetőséget biztosíthatnak, ami kibővítheti és fejlesztheti játékaink élményét. Elkötelezettek vagyunk, hogy folyamatosan a játékosainkkal dolgozzunk, így elhozva a megfelelő élményt a játékainkban és élő szolgáltatásainkban,” mondja Jörgensen. Élő szolgáltatás? FIFA Ultimate Team, például, és ebben a kategóriában bizony erősen pozitív mérleggel zárt a kiadó… A mikrotranzakciókat a Star Wars: Battlefront II a „következő hónapok során” kapcsolja vissza. (Magyarul megvárták, amíg leül a balhé, aztán folytatják ott, ahol abbahagyták. Logikus…)

Akkor már csak egy kérdés maradt: mit gondol a Disney, a Star Wars-licensz birtokosa a helyzetről? Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója annyit mondott, hogy „ne higgyünk mindent el, amit a sajtóban olvasunk”. (Mi akkor nem hisszük el, amit ők mondanak – fair play!) Szerinte az EA és a Disney között egy kiváló kapcsolat van, és a játékosok érdekében járnak el. Hozzátette, hogy ha az EA megtalálja a megfelelő modellt a monetizációra, akkor „nincs kétség” afelől, hogy a Disney támogassa őket.

Szóval maximum fél évig húzzák mikrotranzakciók nélkül a Star Wars: Battlefront II-ben. Ez várható volt.

Forrás: WCCFTech, GameSpotDualShockers

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu