Dynasty Warriors 9 – Három kívánság

TESZT – A Musou játékoknak Magyarországon nincs nagy foganatja (bár tény, hogy egy nevesebb számítógépes, majd konzolos magazin főszerkesztője próbálkozott másfél évtizede…), és úgy érzem, hogy a kilences Dynasty Warriorsszal sem fog nagyobb mértékben változni, holott ez a játék is próbált újítani. Valamelyest sikerült is neki.

 

Az Omega Force ugyanis ezúttal egy nyílt világot hozott létre a Három Királyság (184-220) korszakában játszódó Wei, Shu és Wu királyság területeiből. A játékmenet a Dynasty Warriors sorozatban megszokott: vannak a fő karakterek, akik a talpnyalók százait, ezreit is kifektetik, ám nehezebb szinten már nem lehet csak úgy agyatlanul hentelni, mert az első miniboss úgy felnyársal minket, hogy sok esélyünk nem marad taktika nélkül. De térjünk vissza erre a nyílt világra…

Nyílt világ

Nem tudom, talán pont az, hogy ezt implementálták a játékba, mintha nem sült volna valami jól el. A játék nagyobb részében ugyanis azon kaptam magam, hogy lovamon navigálok egyik helyszínről a másikra. Valljuk be, ez nem izgalmas. Ennél tempósabb játékmenetet kínált még az előző rész is (8 Xtreme Legends), hiszen ott nem volt ez a sandbox-faktor jelen, bár tény, hogy a következő résznek megágyazott ezzel – ki kell tölteni értelmesen a mai Kína világát, és akkor sikeres kivitelezés esetén ez a játék egyik pozitívuma lehetne. Így viszont csak negatívum lett.

Kár is érte, ugyanis a harcolás kifejezetten izgalmas. Ebben mindig is erős volt a Dynasty Warriors, ami most egy rakat karakterrel (tiszttel, hogy pontosabb megfogalmazással éljek) próbálja szórakoztatni az erre vágyót. Akit érdekel a kínai történelem egy falata, ebből bár nem fogja az egészet megtanulni, az érdeklődést iránta fel fogja kelteni. Vagy nem: ugyanis néhol elvárja a játék, hogy az adott karakter megszerzéséért többször játsszuk végig ugyanazt a küldetést, ami bár papíron megnyújtja az élettartamot, gyakorlatilag csak felidegesíthet.

Akkor beszélek már a küldetésekről is: vannak a sztorit gördítő feladatok, ez rendjén is van. A mellékküldetések (amik tárgyszerzéstől ellenfél-kiiktatásig mennek) mellett vannak olyan változatok is, amik a fő küldetésekhez kötődnek, és ha esetleg túl magas szintkövetelményt látunk, akkor az segíthet, ha az ellenfelek bázisait betámadjuk, így ha elakadnánk a sztoriban, a mellékküldetésekkel/extra feladatokkal levághatjuk a kihívást a nekünk megfelelő szintre. Anyagokat is találhatunk a világban, amivel kraftolhatunk páncélt, fegyvert tuningolhatunk, vagy olyan gyémántokat alkothatunk, amivel pl. elementális hatást kap a fegyverünk, vagy esetleg plusz sebzést lehet bevetni. (Diablo. Mondanom többet talán nem is kell.)

A csaták izgalmasak – többféle mozdulatunk is van, amik közül olyan is van, ami az ellenfélre való reakciós támadás a legfontosabb, ugyanis gyakran pont így kell kifektetni a bossokat, főleg akkor, ha nehezebb szinten toljuk az 1 v 10000 hentet.

Audiovizuális katyvasz

Na ez itt fura összkép. Kezdeném a rossz hírrel: a grafika, khm, nem éppen valami szép, és sima PlayStation 4-en elég gyakran lezuhan arról a 30 FPS-ről az Omega Force játéka! Akinek nincsen PlayStation 4 Pro a birtokában, előre szólok: lesznek recés harcok, amikben az animációk sem mindig tökéletesek.

A karakterek (akiknek ráadásul saját befejezése ÉS története is van!) tervezése viszont FANTASZTIKUS – ebben olyan frankót hoztak össze a japán fejlesztők, hogy minden elismerésem. A hangokra nem mondok semmit (lehet a japánt választani, úgyhogy itt nincs miért belekötnöm), a zenére viszont igen. A soundtrack a 8 esetében is ütött rendesen, hát még itt! A viszonylag átlagos grafika mellett a hangok kiemelkednek, pont.

Nem rossz ez

A Dynasty Warriors 9 frankó cucc, de nem kiváló alkotás. A 7,5-et megérdemli, mivel szórakoztató, de hiányosságai miatt feljebb nem mehet. Kár, hogy technikailag olyannyira leterheli a konzolt, hogy PlayStation 4 Pro nélkül nem nagyon láthatunk stabil 30 FPS-t, főleg csaták során. Ha tetszett a 8 PS4-en, ezt is ajánlom. Lazán bele lehet nyomni 20 órát, az elvetemültek pedig ennek akár másfélszeresét is. Úgyhogy jó ez, kérem.

-V-

A játékot a KonzolKirály.hu webáruház bocsátotta rendelkezésünkre!

konzolk2

Pro:

+ A karakterek kidolgozottsága (amihez hozzájárul az egyedi történet és befejezés)
+ A soundtrack
+ A harc szórakoztató

Kontra:

– PlayStation 4 Pro nélkül frame rate-ben alulteljesít…
– Nem valami szép
– A nyílt világot még jobban ki kellene dolgozni, talán legközelebb sikerül


Kiadó: Koei Tecmo

Fejlesztő: Omega Force

Stílus: nyílt világú Beat-‘Em-Up

Megjelenés: 2018. február 13.

Dynasty Warriors 9

Játékmenet - 6.2
Grafika - 6.3
Történet - 8.9
Zene/audio - 8.6
Hangulat - 8

7.6

Jó alapok a következő résznek.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu