A Games for Change a videojátékok szépségét illusztrálja Trump véres, lejárató videójával szemben [VIDEO]

Ilyen is a videojáték!

A #GameOn elnevezésű videó homlokegyenest ellenkező perspektívából mutatja be a videojátékokat azzal a szándékosan lejárató módon összevágott videóval szemben, amelyet a Fehér Ház mutatott be nemrég a műfaj legvéresebb címeiből.

A múlt héten a Fehér Ház sokakat igyekezett sokkolni egy olyan Youtube videóval, amelyben jeleneteket szedett össze különféle erőszakos videojátékokból, amelyeket kiskorúaknak eleve nem ajánlanak. Azzal a céllal tette, hogy az ipart képviselő jelenlévőknek azt bizonyítsa, hogy ezek a címek mennyire immunissá teszik a nagyközösséget az erőszakkal szemben. Most Games for Change egy másik videót mutatott be, amelyben a különféle AAA címekben látható, rendkívül esztétikus, szó szerint gyönyörű jeleneteket láthatunk.

„Miután azt láttuk, hogy a Fehér Ház egy olyan videót készített, amelyben a videojátékokat ultraerőszakosnak mutatták be, egy egészen más perspektívából szerettük volna bemutatni az iparágat. A videojátékokat fejlesztő kreatív, innovatív fejlesztők és a játékok rajongói sokkal többet képviselnek, mint amit a Fehér Ház klipjében bemutattak. Azoknak is szól ez a „tribute” video, akik fejlesztik és azoknak is, akik imádják a videojátékokat: nektek!” A Games for Change nevű szervezet, amely e videót készítette, egyébként már régóta foglalkozik azzal, hogy a videojátékokat humanitárius és oktatási célokra is használja.

A video 88 másodpercében a nézők azt láthatják, hogy barátság, a természet tisztelete, a művészi ábrázolás és sok egyéb nemesnek tekinthető emberi érzelem és gondolat mennyire mélyen át tudja hatni a videojátékok világát. Természetesen ez egyszerre egy „fricska” is annak az erőszakolt feltételezésnek is, amely alapján bizonyos politikusok (köztük az USA elnöke) a Floridában nemrég lezajlott, 17 fiatal életét követelő mészárlásnak a videojátékok hatásának tulajdonítanak.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu