Olyan siker lett a Grand Theft Auto V, hogy ennél jobbat már nehéz remélni!

A Grand Theft Auto V egy nagyon komoly rekordot állított fel.

A Take-Two kiadásában eredetileg 2013 őszén PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, majd egy évvel később PlayStation 4-re és Xbox One-ra, végezetül pedig 2015 tavaszán PC-re is megjelent Grand Theft Auto V ugyanis a legtöbb jövedelmet generáló médium lett. Médiumot írtunk – így a filmeket, könyveket, mindent maga mögé utasított, még a Star Wars vagy az Avatar párosát is! Közel hat milliárd dollárt (forintban le sem merjük írni, de valahol 2160 milliárd körül lenne…) generált a Rockstar játéka a 90 milliónál is több eladásával, írja a MarketWatch.

Doug Creutz, a Cowen elemzője szerint még a Mario Brothers széria a Nintendótól sem tudott ennyi pénzt kitermelni, és ezzel a kimagasló eredménnyel a Grand Theft Auto V lett a Take-Two Call of Duty-ja. Creutz úgy véli, hogy a Rockstar ennél nagyobb sikerjátékot nem valószínű, hogy képes az asztalra tenni. „Michael Jacksonnak is sok sikeres albuma volt, de csak egy Thrillerje,” mondta. Nézzük a platformok közötti eloszlást: PlayStation 3: 32,8%, PlayStation 4: 27,4%, Xbox 360: 25,5%, Xbox One: 12,2%, PC: 2,1%.

Korábban még maga Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója is azt mondta, hogy a Red Dead Redemption 2, ami októberben érkezik PlayStation 4-re és Xbox One-ra, nem lesz képes a Grand Theft Auto V szintjét megütni, de sikert várnak el tőle is…

Nem baj, legalább nem kell fizetniük Leslie Benziesnek – ő korábban a Grand Theft Auto III-tól a Max Payne 3-ig több Rockstar-játék producere volt, mielőtt a Rockstar North elnöki posztjáról eltávozott volna. Ő korábban 150 millió dollárra perelte a Take-Two-t (ennyit követelt jogdíjként), mivel szerinte őt kitették a cégtől. A pert lesöpörték az asztalról, Benzies nem kap semmit sem…

Forrás: MarketWatch, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu