Továbbra is gyenge lábakon álló lemezes értékesítések az Egyesült Királyságban

Bár a Far Cry 5 behúzta a márciust (és az előző hetet is), a játékipar egyik legfontosabb piacán is lassan a digitális értékesítés felé áll át mindenki.

1,37 millió lemezes eladás márciusban – papíron jó adat, csak 18%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és a pénzforgás is 24,7%-ot zuhant 44,4 millió fontra. Az év első két hónapja után a március volt az első mínuszos mérlegű hónap az Egyesült Királyságban, ami valahol érthető: tavaly márciusban egy bizonyos Nintendo Switch került a boltokba. Játékok? The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect Andromeda…

A hónapot, ahogy írtuk, a Far Cry 5 húzta be. A Sea of Thieves a negyedik helyen végzett, a Burnout Paradise Remastered a 8., A Way Out a 11., a Ni No Kuni II: Revenant Kingdom a 15., a Kirby Star Allies és az Assassin’s Creed Rogue Remastered pedig a 19.-20. helyen debütált újoncként. Szeptemberig a GamesIndustry nem is vár újabb pluszos hónapot – abban a hónapban jön a Spider-Man, a Shadow of the Tomb Raider, a Spyro Reignited Trilogy és a FIFA 19 is.

A heti listán az első három helyen csontra ugyanaz a három játék végzett (Far Cry 5 – FIFA 18 – Sea of Thieves) mint múlt héten. Nos, azért ez is eléggé ritkaság…

Forrás: GamesIndustry, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu