Szárnyal az Activision Blizzard még egy baki ellenére is

Egy korai jelentés után zuhantak a részvényeik értéke, de gyorsan helyre állt minden.

A Bloomberg arról ír, hogy a Dow Jones News „valószínűleg az előző negyedévekből származó” pénzügyi információkra alapozva téves adatokat tett közzé a kiadógigász előző negyedéves eredményeiből, amire a részvények értéke zuhant (magával rántva az Electronic Artsét és a Take Two-ét is), de a korrekció után minden visszatért a helyére.

A 2018 első negyedévét lefedő pénzügyi eredmények itt olvashatóak, és rekordokat döntöttek ezúttal is. 1,97 milliárd dollárnyi jövedelem (0,24-gyel több az egy évvel korábbi adatokhoz képest), 500 millió dollárnyi profit (64-gyel több), és részvényenként 78 centnyi profit (6-tal több), mindez úgy, hogy ebben a negyedévben az Activision Blizzard egy játékot sem adott ki!

A mikrotranzakciók, DLC-k, előfizetések és egyéb „élő szolgáltatások” 1,25 milliárd dollárnyi forgalmat generáltak (itt a havi 285 millió havi aktív felhasználóval rendelkező King (Candy Crush) 533 milliót tett ki, a Blizzard pedig „csak” 503-at), a többi 720 milliót pedig a játékok értékesítése tette ki. Az egészből 1,46 milliárd jött be digitális értékesítésekből/szolgáltatásokból, és csak 409 milliónyit mutattak fel a boltokban történt értékesítések. Az Activision 872 millió dollárt rámolt össze – a Call of Duty: WWII-nél csak a Black Ops III tudott jobbat felmutatni az első negyedévek során, és ez a siker még a Destiny 2 gyengélkedését is kiküszöbölte (ennek kijavításáról külön fogunk értekezni…). A kiadó a következő negyedévre 1,56 milliárdot, 2018 végéig pedig 7,36 milliárdot jósol.

Persze az Activision Blizzardnak ennyi nem elég. Bobby Kotick, a cég vezérigazgatója ezt nyilatkozta: „Az ötéves növekedési tervünk még az elején tart, és a legnagyobb kihívásunk továbbra is a lehetőségek priorizálása, ami irigylésre méltó. A legjobb tehetségekkel rendelkezünk az iparból, és továbbra is a legjobb, legokosabb embereket hozzuk el a lehetőségekhez, izgalomhoz és jutalmakhoz, amiket a cég kínál.”

Ebben még közrejátszhat a május 17-én normálisan bemutatásra kerülő Call of Duty: Black Ops IIII is. Collister Johnson, az Activision Blizzard egyik fejese azt mondja, hogy igencsak innovatív lesz (majd meglátjuk…), továbbá a PC portra külön erőforrásokat szánnak, hogy kiemelkedő minőségű legyen.

Szóval ez a kiadó szárnyal.

Forrás: GamesIndustry, WCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu