Call of Duty: Black Ops IIII – Információdömping [VIDEO]

ELŐZETES – Bemutatásra került csütörtökön az idei Call of Duty-játék.

 

A Treyarch játéka három fő játékmóddal fog rendelkezni – multiplayer, Zombies, Blackout -, és a pletykák, miszerint nem lesz egyjátékos kampány, igazak voltak. A multi a II és a III között játszódik, a specialistáknak így háttértörténetet nyújt, és valamelyest hasonlít az Overwatchra, ugyanis mindenkinek különböző játékstílusa és képessége lesz, így még inkább a csapatmunkára helyezik a hangsúlyt a kill/death arány helyett. Nincsenek nagy ugrások, nincsen falon futás sem.

A mintha időutazó karakterekkel rendelkező zombimód kapásból három történettel nyit (Voyage of Despair – RMS Titanic, IX – Római birodalom, Blood of the Dead – Alcatraz-börtön az Origins karaktereivel, ez egy visszatérő a Black Ops II-ből… valószínűleg itt is lesznek felújított ismétlések is, ahogy a multis pályákban), több testreszabhatóságot kínálva (a kihívást és az élményt is be lehet állítgatni: a zombik sebessége, a játékos sebzése, vagy az életerő például testreszabható lesz). A Fortnite korlátozott ideig elérhető módjaihoz képest hasonlót kapnak a zombizók a Callingson keresztül – rövid ideig elérhető kihívásokat.

Mi a Blackout? A battle royale – tehát ez a pletyka is igaz volt – a Black Ops univerzumában játszódik ismerős karakterekkel és helyszínekkel az eddigi játékokból, és nem meglepő módon a lootolás és a járművek sem fognak kimaradni.

A PC-s változatot a Treyarch a Beenoxszal fejleszti együtt (újabb igaz pletyka) – korlátlan frame rate, HDR, 4K felbontás, ultra-szélés monitorok támogatása, és Battle.net-exkluzivitás, a Destiny 2 után szabadon – utóbbinak mobilos appjával beszélgethetünk még eltérő játékok nyúzása közben is. Nos, essünk túl a kötelező videókörökön és a dobozképen, aztán jöhet még jó másfél oldalnyi részletezés…

„Hazudnánk, ha azt mondjuk, hogy más játékokkal nem játszunk. Mindenhonnét szerzünk inspirációt, de ha megnézed a történetünket, a Treyarch mindig a lehető legtöbb innovációra törekedett, hogy amit csinálunk, a sajátunkként érződjön. Hogyan csináltuk a Black Ops 4-et az eddigiekhez képest mélyebbre és taktikusabbra? Ezekkel az eltérő tartalmakkal kötöttünk ki, amikkel jóformán újítottunk magunkon a sorozat során. A Zombies egy új élmény egy új narratívával és általában nagyobb lett. Aztán ott a battle royale mód, a Blackout – mindent sajátunknak szerettünk volna csinálni. Ha hasonlóak más játékokhoz, az így történt, de úgy gondolom, ha a teljes Black Ops 4-et játszod, meglátod, megérzed, hogy miért eltérő,” mondta Miles Leslie, a producer a VG247-nek.

A Black Ops IIII-ben nem lesz regenerálódó életerő, hanem egyfajta stimuláció lesz, amit a karunkba döfve visszakapunk valamennyi energiát. (Far Cry 3?) A Treyarch szerint ezt egy újabb taktikai rétegnek könyveli el, hiszen így nem az számít majd szerintük, hogy ki lő először, hanem az, hogy mikor jó lerohanni a másikat, vagy az, hogy mikor stimpakkolunk.

Amúgy a fejlesztők azt mondják, hogy alapból tervben sem volt a kampánymód. (Ez azért érdekes – elvégre három évente adnak ki játékokat, mivel rotációban megy a Sledgehammer, a Treyarch és az Infinity Ward, a battle royale-láz pedig azért nem három vagy két éve indult… hacsak nem a H1Z1 akkori PC-s sikerei reagáltak.) „Sosem volt egy hagyományos kampány [tervezve]. Mindig is eltérő módon akartunk történeteket előadni. […] Ha visszamegyek a Black Ops 4 fejlesztésének legelejére, sosem döntöttünk úgy, hogy egy tradicionális kampánymódot hozzunk össze. Mindig abból a pontból indultunk ki, hogy valami eltérőt csinálunk ezzel a játékkal, és ezt az inspirálta, ahogy a közönség reagált a Black Ops III-ra, illetve az évek során a többi játékra. Azt látjuk, hogy az emberek többet és többet játszanak a zombi és multiplayer módokkal, és a fórumokon és a streamek során is inkább ezekről esik több szó,” mondta az Eurogamernek Dan Bunting, a Treyarch főnöke.

Még jogos kérdés lehet az, hogy hány játékossal fog rendelkezni a Blackout – erről David Vonderhaar ezt mondta a GameStopnak: „Nem döntöttünk róla. A legjobb élményt szeretnénk összehozni, és hogy ezt a Call of Duty-univerzumban kivitelezhesd, eltérő ízekkel kell próbálkoznod, amíg meg nem találod a megfelelőt.” Ebből az jön inkább át, hogy valószínűleg kevesebb lesz mint száz. Mondjuk 24. Vagy valami ilyesmi…

A Call of Duty: Black Ops IIII október tizenkettedikén fog megjelenni PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n (Switch Blackout nem lesz akkor?). Az előrendelőknek bétateszt jár (ez már megszokott… valószínűleg a Sony-Activision Blizzard megállapodás miatt a PlayStation 4 lesz itt lépéselőnyben), a PC-seknek pedig, ahogy korábban már szóba került, a Battle.neten kell keresni majd az FPS-t. Nos még pár videó…

Forrás: Gematsu, VG247, VG247, VG247, WCCFTech, WCCFTech

-Zardoz-

A játékot a KonzolKirály.hu webáruház oldalán rendelhetitek meg!

konzolk2


Kiadó: Activision

Fejlesztő: Treyarch

Stílus: FPS

Megjelenés: 2018. Október 12.

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu