Követi a Microsoftot a Sony: Elite-stílusú kontroller érkezik!

És ahogy a „zöldeknél” is, itt is aranyáron kerül a boltokba a kontroller.

A Sony első alkalommal adta áldását és licenszét az USA-ban egy third-party, külsős kontrollerre (eddig pl. bunyós játékokhoz készült gamepadokról volt főleg szó), ami a Scuf Vantage névre hallgat. Elég komolyan eltér az eddig megszokott DualShock 4-látványtól.

Az egyik analóg kar például áthelyezték, ami az Xbox kontrollerének stílusát követi, és ezeket kicserélhetjük elég könnyen más típusúra, méretűre (mágneses a rendszer), és így akár a két rezgőt is kivehetjük, hogy könnyebb legyen a kontroller.

A kontroller hátán van négy programozható kar, ami helyettesíthet más gombokat (és így akár a két analóg karon maradhatunk könnyebben), de a Scuf Vantage bal és jobb oldalán is van egy, szintén programozható gomb. A gombok átszabását egy egyszerű kapcsolóval megoldhatjuk, egy tapipad segítségével a fő hangerőt állíthatjuk / némíthatjuk a chatet / keverhetjük a játék és a chat hangjait, és lecserélhetjük a D-Padot (köralakúra) vagy akár a ravaszokat (L2, R2) is, beállítva utóbbiak érzékenységét.

A Scuf korábban a Microsoftnak licenszelt már technológiát az Xbox Elite kontrollerhez, úgyhogy nem kispályás a cég – így az ár sem olyan meglepő. Bár jelenleg csak Észak-Amerikában lehet előrendelni a Scuf Vantage-et, az ár húzós lesz: a kábeles USB-s modell 170 dollár lesz, míg a Bluetooth kiadás 200 dollárnál kezdődik – a testreszabhatósági opciók még emelhetnek az áron, ami átszámítva legalább 46 ezer forintnál kezdődik, de ha Európában megjelenne, jó lesz az 56 ezernek is… amúgy a tengerentúl augusztus tájékán fog a boltokba kerülni.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu