Feltámad hamvaiból az Intellivision!

Régi név, régi/új arcok, új konzol!

Intellivision – az 1979-es (tesztpiaci) rajt és az 1990-es, három millió eladott példány után bekövetkezett gyártásleállítás óta is eltelt már jópár évtized. A Mattel konzolja nem kisebb ellenféllel nézett szembe mint az Atari 2600. D-Pad (!), valós idejű emberi hangok – azért egy-két dologban jövőbe tekintő volt a konzol, aminek a neve tehát feltámadt; az Intellivision Entertainment új elnöke Tommy Tallarico lett.

Tallarico munkásságát olyan 16-bites játékokban hallhattuk (!!!), mint például az Aladdin vagy az Earthworm Jim 2. Bizony, ő zenészként kezdte, és azóta létrehozta a Video Games Live-ot, ami egy népszerű videojátékzenés koncerttúrát takar  . A VGL-ből eddig öt album jött ki, a hatodikot pedig Kickstarteren összehozta a tavasz folyamán. Tallarico olyannyira kiáll a játékzene fontossága mellett, hogy elérte, hogy a Grammy-n az ilyen dallamokat is jelölhessék díjra.

Tallarico mellett olyan nevek is megtalálhatóak az Intellivision Entertainmentben mint Steve Roney (programozó 1981 óta, elnök), Bill Fisher (szintén 1981 óta programozó, technológiáért felelős elnök), Emily Reichbach Rosenthal (alelnök, licenszelésért felel), és Paul Nurminen (termékfejlesztésért felelős alelnök). Tallarico határozott célja, hogy a 21. századi körülményeket figyelembe véve újraképzelje az Intellivisiont, miközben az megőrzi hagyományait.

Az Intellivision Entertainment célja, hogy összehozza a játékosokat, akiknek be szeretnék mutatni a név örökségét. Október 1-jén terveznek több részletet elmondani, de addig is a mai nap, este kilenc órakor Facebookon tartanak egy kérdezz-feleleket (ha lesz érdekesség, visszatérhetünk a hétvégén az új részletekre), és az első százezer feliratkozó lehetőséget kaphat arra, hogy az új konzol egyedi, boltokban majd nem kapható limitált kiadását megvásárolhassa.

Nem április elsejét írunk – ez nem tréfa.

Forrás: GamesIndustry / Intellivision Entertainment

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu