Dying Light 2 – Részletek a játékmenetről és a térképről

Több érdekes információ is napvilágot látott a Dying Light 2-ből köszönhetően a fejlesztők által ma kiadott hivatalos információknak.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Dying Light 2 nagy mértékű előrelépésnek ígérkezik az előző részhez képest – míg az elődnek igencsak gyenge története volt, a folytatáshoz nem mást, mint a videojátékos történetírás egyik kulcsfiguráját, Chris Avellone-t szerződtették le. Mellé pedig besegítenek a The Witcher III-hoz a legjobb questline-t (Véres Báró) megalkotó írók is. Most viszont egyéb érdekességekre is fény derült.

Megtudtuk többek között, hogy a napszakoknak ebben a részben kiemelten fontos szerepe lesz. A nappal sokkal nyugodtabbak, a járvány kitörése óta eltelt 15 év alatt az emberek megtanultak ebben a világban élni – már akik életben maradtak – így nappal ők uralják az utcákat és megvannak a saját területeik is. Este azonban a zombiké a főszerep, akik ilyenkor sokkal aggresszívabbak, és bizonyos területek például csak este válnak elérhetővé, továbbá a legjobb item-eket is ilyenkor lehet megszerezni.

A játék lényegében két elkülöníthető részre fog tagolódni gameplay terén – a nappalokra, ahol kevesebb félelem és harc várja a játékost, valamint a nyomasztó és veszélyes éjszakákra. A történet szerint pedig az események egy olyan városban zajlanak majd, melyre sokan az emberiség utolsó állva maradt bástyájaként tekintenek. A bejárható terület pedig négyszer nagyobb lesz, mint a Dying Light és annak a kiegészítőjének (The Following) területe együttvéve.

A megjelenési dátum egyelőre még nem ismert, de a tervezett platformok között szerepel a PC, a PlayStation 4 és az Xbox One.

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu