PlayStation VR: új eladási eredmények érkeztek! Van-e ok az örömre?

Vajon mennyit tudott kicsivel kevesebb mint két év alatt a Sony eladni a virtuális valóság-headsetéből?

Nos, a Sony a PlayStation Blogon közölte, hogy miként is áll a PlayStation VR. A cég elárulta, hogy három milliónál több értékesítésnél tartanak a PSVR-ral, ami… nos, valljuk be, annyira nem kiemelkedő eredmény. Vegyük hozzá, hogy a PlayStation 4 a legutolsó adatok alapján 82 millónál tart. Az amerikai NPD elemzője, Mat Piscatella a Twitteren kiemelte, hogy így a PlayStation 4-tulajdonosok alig kevesebb mint 4 százaléka rendelkezik PlayStation VR-ral, így pedig „az immerzív VR (PC-n és konzolon) niche, rétegműfaj marad még” szerinte.

Azt is megtudtuk, hogy 21,9 milliónyi PlayStation VR-szoftver került értékesítésre, így átlagosan egy PSVR-hoz kicsivel több mint hét játékot vásároltunk. Lássuk is, hogy mi a legtöbbet játszott PSVR-címek toplistája:

 

  1.         The Elder Scrolls V: Skyrim VR
  2.         PlayStation VR Worlds
  3.         Rec Room
  4.         Resident Evil 7: biohazard
  5.         The Playroom VR
  6.         Job Simulator
  7.         Until Dawn: Rush of Blood
  8.         Batman: Arkham VR
  9.         Farpoint
  10.         Superhot VR

 

Azért van pár komolyabb játék a listán, aminek örülhetünk. A Sony az ünneplés során bejelentette két PlayStation VR-os cím megjelenési dátumát is: a Surviostól a Creed: Rise to Glory, ami VR-boxként jellemezhető, szeptember huszonötödikén fog megjelenni, míg az Archiacttól a sci-fi FPS-ként jellemezhető Evasion október kilencedikétől lesz játszható.

Gratulálunk, de ennél azért talán jobbat is lehetne remélni.

Forrás: PlayStation Blog, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu