Közös csoportot alapított a Sony és a Microsoft!

Több neves kiadó is beállt egy kezdeményezés mögé.

A Microsoft és a Sony mellett még két céget lehet megnevezni a kezdeményezőktől – ők az LG és a Vizio lennének. A közös csoport neve HDR Gaming Interest Group, és a céljuk a HDR előremenetelének támogatása úgy, hogy nyilvánosságra hoznak néhány irányelvet és részletet a HDR-es fejlesztésekből.

Tény, a HDR (amit magyarul úgy lehetne nevezni, hogy nagy dinamikatartomány) még nem éppen elterjedt, holott ez a technológia lehetővé teszi, hogy világosabb és sötétebb területeket is megjelenítsen egy képen a kijelző (ami általában egy HDR-t támogató televízió). A PlayStation 4 és az Xbox One is támogatja a technológiát, úgyhogy az oldalunk témájába is bőven beleillik a téma.

Kik állnak még a csoportban? Nem soroljuk fel mindet, de a nagyobb neveket igen: Activision Publishing, Capcom, Electronic Arts, Epic Games, Square Enix, Ubisoft, Unity Technologies, Vicarious Visions, WB Games… de az ASUSTek, a Koninklijke Philips P.V., a Panasonic, vagy a Samsung is megemlítendő.

Szóval ez már-már egy teljes játékipari összefogásnak nevezhető – ilyesmit pedig tényleg nem nagyon látunk.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu