Bezárásra kerül a Telltale! Befejezetlen marad pár történet is!

Az USGamer meg nem nevezett forrásai szerint még a The Walking Dead Final Seasont sem fejezi be a cég, a maradék, 25 fős csapat a Minecraft Story Mode-on maradék tartalmán dolgozik majd.

Tegnap késő este, tíz óra környékén kezdett a Twitteren kirobbanni az, hogy a Telltale-nek konyec – többek között a Joe Parlock névre hallgató, több publikációnak is író zsurnaliszta is megemlítette, hogy mi a szituáció a fejlesztőkkel, akik akkor még nem nyilatkoztak. Azt állítja, hogy tavasszal kátyúba jutott az azóta csődbe jutott Telltale a Netflix-megállapodással, amivel alig vánszorogtak át a tavaszon, és állítólag a kiadói ágazat (és ezáltal a Stranded Deep és a 7 Days to Die) felett is Damoklész kardja leng. „Állítólag csak a Minecraft: Story Mode és a 7 Days to Die volt nyereséges, a többi a befektetői pénzekből és a Netflix-megállapodásból valósult meg, és ezek lecsökkentek, „kiszáradtak”. A forrás szerint a Batman (pénzügyileg) megbukott, és a Telltale számára az egyik legrosszabb kereskedelmi bukás volt. Lényegében csak a The Walking Dead első évada hozott pénzt. Minden attól a Minecraftig pénzügyileg bukás volt – a The Wolf Among Us, a Tales from the Borderlands, a Game of Thrones, minden. […] Senki sem kap végkielégítést. […] A Lionsgate-tel kapcsolatban nem volt olyan hivatalos megállapodás mint a Netflixszel. Csak befektetők voltak, és a Telltale elköltötte azt a pénzt. […],” írta Parlock.

Időrendben haladunk, úgyhogy most a Telltale nyilatkozata jön: ebben azt írják, hogy a stúdió dolgozóinak jelentős részét elbocsátották a „leküzdhetetlen akadályok miatt”, és mindössze huszonöt fő maradt, hogy teljesítsék a kötelezettségeiket. A jelenlegi vezérigazgatójuk, Pete Hawley szerint az eddigi legjobb tartalmaikat adták ki idén, de eladásokban ez nem volt elegendő.



Kevin Bruner, a Telltale korábbi vezérigazgatója is reflektált: azt mondja, hogy olyan projektekkel rukkoltak elő, amivel mások nem, de ő is szomorúan értesült arról, hogy a Telltale most már a hattyúdalát járja.

Viszont ha igaz az, hogy a The Walking Dead-et sem  fejezik be, az felvethet két további problémát: egyrészt a PlayStation Store-on ugyanis Season Pass formájában értékesítik a TWD negyedik évadát, másrészt pedig a Skybound (Robert Kirkman, a The Walking Dead kiötlőjének a cége) is felszólalhat ez ellen. Egyrészt ha nem fejezik be Clementine történetét (aminek ugye még három epizódja van, és a következőnek kedden kellene megjelennie!), akkor a Season Pass-os értékesítés fals hirdetésnek nevezhető, és ez jogilag még gondokat okozhat, továbbá a Skybound is jogi útra terelheti az ügyet, ha tényleg a Minecraft kerül az előtérbe…

Várjuk azért még a fejleményeket… de így úgy tűnik, hogy búcsút vehetünk a The Wolf Among Us második szezonjától, illetve a Stranger Things adaptációtól is…

Forrás: USGamer, TwitterTwitter, Bruner House

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu