A játékipar reakciója a Telltale bezárására

Jóformán mindegyik nagyobb fejlesztő/kiadó reagált a Telltale hirtelen bejelentett kapuzárására.

A hétvége egyik sokkoló híre volt az, hogy a Telltale bejelentette a búcsúját (igaz, a héten a Capcom Vancouver is hasonlóan járt) – bár még életben van a csapat, de elvileg már csak a kötelezettségeiket teljesítik. (Hivatalosan nem tudni még, hogy mi lenne az, de állítólag a Minecraft: Story Mode-ról van szó és nem a The Walking Dead: The Final Seasonről…)

Erre a Twitteren a #TelltaleJobs hashtag lendületet vett, és sok fejlesztő, kiadó ajánlott lehetőségeket az utcára került dolgozóknak. Hogy kik is? Például a Guerrilla Games (Killzone; Horizon: Zero Dawn – még az Európába való költözéssel is segítenének), és a Ubisoft San Francisco (Rocksmith; South Park: The Fractured But Whole) . Utóbbi csapat konkrétan egy éttermi beszélgetést is felajánlott ottani idő szerint hétfő délutánra, és még a cechet is átvállalják.

Cory Barlog és Matt Sophos is beállt a sorba a Sony Interactive Entertainment Santa Monicától, de a Days Gone-t fejlesztő SIE Bend, a Blizzard, vagy a Gearbox sem maradt csendben. És még mindig vannak: a Harebrained Schemes (Necropolis; Shadowrun), az Iron Galaxy-nál dolgozó Adam Boyes, és még a The Molasses Flood is azt javasolta a már ex-Telltale-eseknek, hogy keressék fel őket. (És még sorolhatnánk pár nevet! Criterion, Ready At Dawn, Techland…)

Azért ez egy eléggé erős lista. Azért a játékiparban is emberek dolgoznak, így nem csoda, ha sokan összeállnak kisegíteni valakit, ha baj van. Remélhetőleg mindenki el fog tudni helyezkedni valahol.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu