Beperelik a Telltale Games-t! [VIDEO]

Napi fejlemények vannak a Telltale mizériája körül…

Vernie Roberts, egy kirúgott Telltale-alkalmazott beperelte több kollégájával egyetemben a volt munkáltatóját. Itt olvasható a vádirat, és ebből kiderült, hogy a per indoka nem más mint a kalifornai WARN-törvény be nem tartása. Ez a törvény előírja, hogy a tömeges leépítések és gyárbezárások előtt hatvan nappal értesíteni kell az érintett alkalmazottakat, különben pénzbírság jön a cégnek/gyárnak. 275 érintett személy van, és ők egészségügyi ellátásban csak szeptember végéig részesülnek. A perben a kirúgottak kártérítést és kamatot követelnek. A Telltale még nem válaszolt.

A Variety arról számolt be, hogy a Telltale bukása mögött lényegében egy pénzügyi támogató eltávozása áll. „A cég kitartóan azon dolgozott, hogy egy pénzügyi támogató kört le tudjon zárni. Sajnos amikor az utolsó lehetséges támogató váratlanul kihátrált, olyan helyzetben voltunk, hogy csak a [játék]gyártás leállítása mellett dönthettünk. Sajnálatos módon mindenki annyira a cég továbbműködésére koncentrált, hogy amikor az utolsó lehetséges támogatónk kihátrált mögülünk, már nem volt más opciónk,” mondja Dan Conners, a Telltale egyik társalapítója. Ki lenne ez a bizonyos támogató? A Variety a forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a Lionsgate – ezt a nevet már a hétvégén láttuk, reális is az elképzelés. Ők még 2015-ben dobtak negyven millió dolllárt a Telltale kalapjába egy „szuper show-projekt” érdekében.

Eközben a DualShockers arról tudósít, hogy a The Walking Dead utolsó évada jelenleg nem vásárolható meg digitálisan sehol sem, mégpedig a Telltale határozott kérésére. (Érdekesség: a magyar PlayStation Store-on igen. Ide még nem ért el a hír?) A Steam, a GOG, a PlayStation Store (külföldön…), az Xbox Store mind elérhetetlenné tette a játékot – csak annak demója szerezhető meg. Valószínűleg már a Nintendo Switch eShopjáról is levették.

Azért fel a fejjel – kikerült az internetre az első évad utolsó részéből Sean Ainsworth, tervező/író/művész jóvoltából egy „alternatív befejezés”, amit a megjelenés előtti utolsó hétben raktak össze a bugtesztelés eredményeire várva – bevallottan is egy „fura hülyeség”, de szerintünk kifejezetten poénos…

Forrás: VG247VG247, DualShockers, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu