Bow to Blood: minimális elvárások a siker érdekében

A Tribetoy játékáról tudjuk, hogy mennyi eladást kell generálnia azért, hogy ne legyen veszteséges.

Matthew Hoesterey, a Tribetoy alapítója a Redditen tartott egy kérdezz-feleleket a Bow to Blooddal kapcsolatban. Ez egy PlayStation VR-exkluzív játék, amiben sci-fi műfajban hajók küzdenek egy arénában a túlélésért. A közvetlen irányítás helyett a hajó személyzetét kezelhetjük, és önvédelemre is kényszerülhetünk a harcok során. Az MI-ellenfelek véletlenszerűen vannak kiválasztva benne.

„Körülbelül 28 ezer példányt kell eladnunk az akciómentes áron, hogy nullszaldóra hozzuk a Bow to Bloodot, és ez nem veszi figyelembe még azt, hogy a bankszámlámból éltem és nem kaptam fizetést két éven át. Mi döntünk a leárazásról, de a Sony-val dolgozunk együtt azon, hogy ez mikor következik be. Reálisan gondolkodva, az akciós árat figyelembe véve, kb. 40 ezer eladást kell elérnünk, mielőtt a következő projektre bárminemű pénzt tudnánk szerezni.

A PlayStation VR-nak egy igazán kicsi felhasználói bázisa van a nem VR-os játékokhoz képest, szóval valószínűleg jóval kevesebb eladásunk lesz mintha egy „alap” játékot csináltunk volna. De mi imádjuk a VR-t, és nem azért csináljuk, hogy gazdagok legyünk,” mondta Hoesterey.



A Sony besegített a finanszírozásba (nem tudjuk, mekkora büdzséje volt a Bow to Bloodnak), így a fejlesztési költségek eléréséig övék minden bevétel, és utána 30%-ot kap a Tribetoy. „Ez egy kedvező ajánlat volt. A legtöbbször a fejlesztők jóval kevesebbet kapnak, de a VR-os ajánlatok egy kicsivel jobbak, mivel a felhasználói bázis kisebb, és így nehezebb nullszaldósra hozni [az eladásokat],” tette hozzá Hoesterey.

A Bow to Blood egy hónapja jelent meg, és becsületes, hogy a Tribetoy főnöke ennyire nyíltan kijelentette az eladási célt – ilyet azért a nagyobb kiadóknál csak pénzügyi jelentésekből tudunk meg. Legalább nem félrevezető, amit mond. Ez tiszteletre méltó.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu