The Walking Dead: The Final Season – Episode 2: Suffer the Children – Bázisfázis

TESZT – Elvileg ez az utolsó The Walking Dead epizód a Telltale-től. Mindazonáltal volt egy nyilatkozat, amelyet kevesebb mint egy nappal ezelőtt adtak ki, hogy létezhet egy megoldás sorozat folytatására, de még várnunk kell arra, hogy ez a vég, vagy sem.

 

Szóval ott hagytuk abba az én esetemben, hogy AJ hirtelen főbe lőtte Marlont, akiről kiderült, hogy egy áruló – két gyereket is odaadott egy csoportnak, és Brody-t sikerült akaratán kívül megölnie. Ezzel sikerült a srácokkal megutáltatni magam (óh, nekem az megy!), és ez megalapozza a kb. két órás epizód első

felét.

Ki vagy rúgva!

Szóval a csoport úgy dönt, hogy kiszavazással választ a sorsunkról. Előtte részt veszünk egy temetésen, amivel csak vágjuk magunk alatt a fát. Bejön a Violet/Louis páros, aki elmondja, hogy távoznunk kell, úgyhogy vesszük a sátorfánkat, de persze a logika azt diktálja, hogy akkor mi a fenének gyűjtögettük a titkos tárgyakat, amiket a szobánkban elhelyezhetünk?

Odakinn egy páros támad ránk, és az egyik arc bizony elég régről vissza fog térni. Valaki, akire őszintén nem nagyon számítottam. Abel is felbukkan az első részből, és ő nem hisz a fülének, amikor a kollégájával elbeszélgetünk. Ők be akarnak szervezni minket, de közben a Violet/Louis duó a közelben marad. Menekülőre fogjuk, AJ megsérül, egy csoport walker letámad minket. Előre szólok, nem fog csak az úgy menni, hogy egyenként pakk pakk pakk kiiktatjuk őket – a You Are Dead jelenet fel fog bukkanni, ha a csoportot nem bontjuk szét. Ha nincs a közelben valaki, gyorsan gyilok, különben térdkirúgós kiiktatás.

Felbukkan egy karakter, aki konkrétan walkerbőrben egyedül segít nekünk, ő elárulja az Abel/megnemnevezett duó célját (harcokhoz keresnek utánpótlást), és végül újra az iskolában kötünk ki, hogy AJ lázát csillapíthassuk sebesülésének kezelése közben. Elmagyarázzuk az új főnöknek, hogy mi a stájsz, és úgy döntünk, hogy az iskola védelmét meg kell erősíteni, ugyanis a veszély, mint Damoklész kardja a fejek felett lebeg. Így elmegyünk a kertházba, ahol egy újabb csoportos zombitámadás van, szerzünk pár alapanyagot egy bombához, majd két hét alatt felépítjük a védelmi rendszerünket.



Közben befigyel egy korrekt rémálom, ami szerintem remek befejezése lett volna az egésznek (így csak (?) egy pozitívuma lett az epizódnak), észrevesszük, hogy AJ csinált egy kést, aztán megyünk körülnézni a többiekkel, hogy jól végzik-e a védelmi feladataikat. Nem. Gyakorlunk az íj/nyíl párossal (érdemes is – ennyit mondanék), aztán felnézünk a toronyba Violettel. Feminista jelenet csillagösszekötősdivel (nem, nem kérek elnézést, ez a szituáció ugyanis), aztán végül beindul az Abel/megnemnevezett illető által vezetett támadás, és bizony hullani fognak a csapatunkból vagy úgy, hogy elrabolnak valakit, vagy úgy, hogy meghalnak. Lesz is egy döntésünk, hogy kit mentsünk meg, de ugye most nem sok lehetőség van találgatni, hogy milyen hatása lesz ennek, vagy egyáltalán lesz-e folytatás. Ellentámadás mellett döntünk egy túsz miatt, snitt.

2

Szóval a történet csavarodik rendesen, és szerintem jó húzás volt egy régi, tényleg váratlan karaktert visszahozni, és remélem, hogy egy másik veterán is fel fog bukkanni, ugyanis van valaki, aki eszembe jutott, de nem láttuk meghalni. A grafika ugyanolyan szinten van mint az első rész, a zene egy kicsit vissza lett vágva (de ami benn van, az jó), a szinkron is oké (bár ahogy AJ mondja, hogy Clem!, az mintha egyszer lett volna felvéve és azt többször használták), és végre tényleg gondolkodni kell – a zombik ugyanis ezúttal NEM várnak, amíg a többiekkel foglalkozunk!



A rejtélyes magányos személy remélem, hogy fel fog bukkanni a folytatásban, és azt is remélem, hogy lesz folytatás is. A Telltale szituációja nem befolyásolta az értékelésemet, ezért egy gyenge nyolcast dobok rá, úgyhogy csak annyit mondok, hogy remélem, képes lesz a csontváz, maradék Telltale-csapat az általam egyáltalán nem érdekelt Minecraft: Story Mode mellett Clementine maradék két részével is foglalkozni.

-V-

Pro:

+ Rémálom
+ James (nem, nem mondom el, kicsoda)
+ Meg nem nevezett karakter

Kontra:

– Abel
– Mitch
– Kevés zene


Kiadó: Telltale Games

Fejlesztő: Telltale Games

Stílus: Epizodikus, kaland

Megjelenés: 2018. szeptember 25.

The Walking Dead: The Final Season - Ep. 2: Suffer the Children

Játékmenet - 7.8
Grafika - 7.7
Történet - 8.2
Zene/Audio - 7.8
Hangulat - 8.5

8

EXCELLENT

Ha itt a vége, a naplementében elvész az ellentámadás.

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu