Barbara Broccoli, producernő: „James Bond egy férfi”

MOZI HÍREK – „És az is marad.” Pont.

James Bondot biztos nem fogja nő játszania közeljövőben, erről beszélt a James Bond filmek híres producernője. Nagyon sok pletykát hallhattunk az utóbbi években arról, hogy miután Daniel Craig a 25. Bond film után búcsút mond az ikonikus szerepnek, akkor ki fogja felváltani. Többek között felmerült Idris Elba neve, de olyan „femme fatale” szerepekben már bizonyított színésznőké is, mint Charlize Theron, vagy az idén 50. életévét évét betöltött Gillian Anderson (aki Dana Scully volt az X Aktákban).  Elég komoly vita volt arról, hogy Bond lehet-e nő, vagy sem. Mindenesetre most Broccoli egyszer és mindenkorra eldöntötte a vitát.

Daniel Craig korábban elég konkrétan (bár persze viccesen) kijelentette, hogy inkább felvágja az ereit, minthogy megint Bond legyen, de elég egyértelmű, hogy meggondolta magát, hiszen már aláírta a 25. Bond filmet. Ettől függetlenül utána majd új Bondot kell találni és bár még nem tudni, ki lesz az, az viszont most biztos, hogy nem nő lesz, lévén ezt maga producernő, Barbara Broccoli jelentette ki.

„Bond hímnemű. Férfi karakter. Férfinak írták meg és szerintem mindörökké az is marad. És ez így van rendben. Nem kell férfikaraktereket nővé változtatni. Inkább alkossunk több női karaktert, úgy, hogy a történet passzoljon hozzájuk.”



Barbara Broccoli egyébként 17 éves kora óta foglalkozik a James Bond franchise-zal, amelynek a teljes irányítását 1995-ben, 35 éves korábban vette át az apjától, Albert R. „Cubby” Broccolitól, féltestvérével, Michael G. Wilsonnal együtt. Barbarának mindig is határozott elképzelései voltak a franchise-zal kapcsolatban és döntött felvételek és a kirúgások felől is. Ő érte el, hogy Daniel Craig még egy film erejéig (a következőig) visszatérjen és ő jelentette be azt is, amikor végül Danny Boyle-t kirúgták ugyanettől a filmtől. (Danny Boyle állítása szerint azért, mert Bondot meg akarták ölni a film végén és ő ebben nem akart részt venni.)

Egyébként, aki egy nagyszerű nő szuperkémes filmet szeretne megnézni, annak a női James Bondként rebesgetett Charlize Theron filmjét, az Atomszőkét tudjuk ajánlani.

Bond viszont férfi és az is marad. Mi mással tudnánk ezt a (szerintünk) nagyszerű döntést megünnepelni, mint a híres James Bond témával, amely Monty Norman alkotott még a legelső James Bond filmhez? Íme. „Bond, James Bond.”

FORRÁS: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu