A Nintendo célja: minden háztartásba több mint egy Nintendo Switch!

Bár az eladási célokat a Nintendo Switch nem teljesítette (de nem maradt el sokkal tőle!), a nagy N bizakodó.

A Nintendo pénzügyi jelentéséből a NintendoLife ollózott ki pár gondolatot. Ebben Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke (akitől nemrég azt is hallhattuk, hogy a Nintendo akár fel is hagyhat az asztali konzolok fejlesztésével a jövőben!) elárulta, hogy az eddigi 20 milliós üzleti évi (2018. április elseje és 2019. március harmincegyedike között) Nintendo Switch-értékesítési célt miért tekerték le 17 millióra:

„Ahogy visszanézünk (az eddigi üzleti évre), úgy értékeljük, hogy a Nintendo Switch hardverét és szoftverét nem tudtuk teljes mértékben vonzóvá tenni azon új fogyasztóknak, akiket velük elérni terveztünk. Az üzleti éves értékesítési előrejelzés szempontjából bár azt reméltük, hogy a karácsonyi időszakban megjelentetett játékok növelik az értékesítéseket, az üzleti év első felében (április-szeptember) látott növekedés nem volt megfelelő mértékű, ami miatt módosítottuk az előrejelzésünket is.” Magyarul úgy értékeli a Nintendo elnöke, hogy nem tudták vonzóvá tenni a Switchet elég embernek, plusz nem tolta meg eléggé az év végi játékkínálatuk (élén a Super Smash Bros. Ultimate-tel) a hordozható platform eladásait, így kicsit reálisabb célt tűztek ki maguk elé.

A Variety számára pedig a Nintendo 3DS csökkenő eladásaival kapcsolatos kérdés tűnt fel. (Ez viszont érthető: a 3DS már jó nyolc éve, hogy megjelent!) Furukawa azt válaszolta, hogy bár a Nintendo Switch az elsődleges platformjuk, a 3DS a könnyű kezelhetőségével és alacsonyabb árával belépő platformként (és a gyerekek első játékkonzoljaként) továbbra is fontos szerepet tölt be.

„Az lesz a célunk, hogy például a szoftveres akciók révén a fogyasztók között olyan keresletet generáljunk, hogy úgy érezzék, ők maguk is szeretnék, ha rendelkeznének egy Nintendo Switch-csel. Nem szükségszerű, hogy minden személy rendelkezzen eggyel, de legalább mindegyik háztartás rendelkezzen több Switch-csel,” mondja Furukawa. Ez pedig igencsak meredek cél, akárhogy is nézzük.

A Nintendo tehát eléggé magasra tette a lécet. Kérdéses, hogy megugorja-e ezt a cég…

Forrás: DualShockersDualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu