Hivatalos: rengeteg embert rúg ki az Activision Blizzard!

A pletykák nem tévedtek: kemény leépítések vannak a kiadónál!

A pénzügyi konferenciájuk során megerősítették, hogy a dolgozók 8%-át kényszerülnek kirúgni, továbbá a nem játékok fejlesztésére szakosodott részlegeken lesz főleg érezhető a leépítés (ami közel nyolcszáz főt érint), miközben az Activision Blizzard nagyobb franchise-ai mint például a Call of Duty vagy a Diablo fejlesztése esetében lehetnek bővítések. (A Blizzardnál – bár ez nincs megnevezve – nagy eséllyel a Diablo 4-hez keresnek már embereket. A World of Warcraft Classic és a Warcraft III Reforged is szóba jöhet azért…) Az Activision, a Blizzard és a King is érintett (a King esetében egy amerikai stúdiójuknak van vége – ez 78 főt foglalkoztatott).

„Az alkalmazottak száma néhány csapatban túlzásba esett a jelenleg tervezett megjelenéseink tükrében. Ez azt jelenti, hogy a cégen belül néhány területen leépítésekre van szükség. Sajnálom, hogy ma, az Egyesült Államokban néhány kollégánktól meg kell válnunk, írta J. Allen Brack, a Blizzard elnöke. A Blizzard amúgy nem is tervez idén kiadni új, nagyobb játékot! Ezt nem mi mondjuk, hanem az Activision: „A Blizzardtól anyagilag kisebb teljesítményt várunk el idén. 2018 kedvező volt a World of Warcraft: Battle for Azeroth megjelenésével, de 2019-re nem tervezünk nagyobb játékmegjelenést.” De mégis „a játékbeli pénzforgalmával puhán” fejezte be az évet a Blizzard, ami „időt igényel, amig stabilizálódik, és visszatér a növekedéshez. Bár ezek a szempontok kihatnak a Blizzard idei anyagi helyzetére, ha előretekintünk, a Blizzard PC-s, konzolos és mobilos tartalma gazdagabb lesz mint valaha, és a fejlesztési erőforrásokban jelentős növekedést várunk, hogy a szállítás (megjelenés) tempója gyorsulhasson.”

Szóval a kiadó leépít, de eközben reménykedik. Fura párosítás, nem? Legalább a végkielégítésekről megfelelően gondoskodnak, és már a Square Enix is felajánlotta az érintetteknek, hogy nézzenek körül az ő álláskínálataikban.

Forrás: Gematsu, PCGamer, PCGamer, VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu