Sony Xperia 1 – nézzük majd, mint a moziban?

TECH ELŐZETES – A Sony újraértelmezi a csúcskészülékekről alkotott vízióját: megérkezett az Xperia 1, mely a cég sajtóközleménye szerint „egyszerre kínál egyedülállóan kreatív szórakoztatást és professzionális-szintű technológiákat.”

 

A Sony a Barcelonában megtartott, Mobil Világkongresszuson (MWC), a mai napon jelentette be hivatalosan új Xperia 1 zászlóshajóját, Sony Xperia 1 készülékét, mely a Sony professzionális képalkotói és kijelző-technológiáit egyesíti egy impozáns és keskeny csúcskategóriás készülékükbe.

A Sony sajtóközleményét az alábbi, bulletinpontokba szedett információkkal fejelte meg, melyeket most változtatás nélkül közlünk. 

  • A világ első 4K OLED okostelefonja 21:9 CinemaWide™ kijelzővel és HDR képminőség-javító technológiákkal
  • A világ első Eye AF (Szemkövető autofókusz) technológiája egy okostelefonban három szenzoros kamerarendszerrel, mellyel akár másodpercenként 10 képkocka sebességgel készíthetsz sorozatfelvételt, közben AF/AE tracking fókusszal (automatikus élességállítás és kioldás) a tökéletes felvételek érdekében
  • Creator mód: fejlett kijelző beállítás ITU-R BT.2020 standard és 10bit-es színmélység támogatásával
  • Cinema Pro „Powered by CineAlta” alkalmazás speciális beállításokkal, mozifelvételekhez hasonló videók rögzítéséhez
  • Magával ragadó multi-dimenziós Dolby Atmos® hangzás az autentikus mozi-szerű élmény érdekében, a Sony Pictures Entertainment-tel való együttműködés eredményeként
  • A hatékonyság új távlatai: két alkalmazás egyidejű használata a 21:9-es formátumban, többablakos nézettel

 „Egy olyan új irányt határoztunk meg az Xperia™ márkának, amely felülmúlja a felhasználóink minden képzeletét.” – nyilatkozta Mitsuya Kishida, a Sony Mobile Communications elnöke. „Forradalmi fejlesztéseink érdekében továbbra is feszegetjük határainkat, mely az új Xperia készülékben olyan professzionális funkciókban és kreatív szórakoztató lehetőségekben valósulnak meg, melyek kizárólag Sony-val lehetségesek.”

21:9 CinemaWide 4K HDR OLED a mozifilmek rajongóinak

A 21:9 CinemaWide 6.5”-os 4K HDR OLED kijelzőnek köszönhetően a filmeket már okostelefonodon is eredeti formátumukban élvezheted. Az Xperia 1 a mozis képarány és színhelyesség visszaadására is képes, így az alkotók szándékának megfelelően élvezheted kedvenc filmjeidet.

A készülék kijelzőjét a Sony díjnyertes BRAVIA® TV-iből ismert és az X1™ for mobile engine HDR képminőség-javító technológia teszi egyedivé, melyek biztosítják, hogy az összes – még a streamelt tartalmakat is – több kontraszttal, színnel és tisztasággal élvezhesd.

Az Xperia 1 10 bit-es színmélységének köszönhetően a színek igazán elismerésre méltóan széles skáláját képes megjeleníteni. A készülék feketéi a Sony szerint „minden eddiginél mélyebbek, míg színei sokkal természetesebbek”. A hollywoodi stúdiófilmekben is használt professzionális Sony Master Monitorok színvisszaadása ihlette új Creator módot, mely eddig nem tapasztalt színhelyesség megjelenítésére is képes, így a tartalmak „valósággal életre kelnek a kezeid között” – olvashatjuk a Sony sajtóközleményében.

A kijelző saját fejlesztésű képfeldolgozója az ITU-R BT.2020 és a Illuminant D65-öt használó DCI-P3 széles skálával bíró színmélységet is támogatja.

Multi-dimenziós Dolby Atmos® hangzás „vájtfülűeknek”

A zenerajongók és a filmes audioélményre érzékenyek számára a látványos képélményt a Dolby Atmos hangzás gazdagítja, mely által „még jobban a történetek részese lehetsz, hisz a hangok minden oldalról, lélegzetelállító valóságérzet megteremtésével szólnak.”

Az Xperia 1 végső hangbeállítása a Sony Pictures Entertainment-tel való együttműködés eredménye, amely biztosítja, hogy az élmény okostelefonon is teljes, az alkotók szándékainak megfelelő legyen. 

Persze, a felsőkategóriás látvány és audio az Androidos gamereket is kényeztetni akarja. A szuperszéles 21:9-es kijelző mélyebb és teljesebb látószöget biztosít, míg a Game Enhancer mód optimalizált teljesítményt, értesítés-blokkolást és a játékmenetek rögzítését is lehetővé teszi.

„Mozi-szerű videofelvételek és tűéles fényképek”

A Sony azt ígéri, hogy a fejlett tripla kamera rendszerrel (12 MP) „minden fotód profivá válhat, bármilyen szituációban és fényviszonyok között is készíted azokat”, mivel egy 16mm-es, tájképekhez ideális nagylátószögű, egy sokoldalú 26mm-es és egy 52mm-es tele lencsét (35mm ekvivalens) is használhatsz.

A Sony elismert α („Alpha”) cserélhető objektíves kameratechnológiák öröksége az Xperia 1 készülékben a BIONZ X™ for mobile technológiában testesül meg. Az algoritmusnak köszönhetően az Eye AF (Szemkövető autofókusz) a világon először egy okostelefon sajátja, amely az élességet pontosan a szemekre állítja, továbbá akár másodpercenként 10 képkockát rögzítő sorozatfelvétel-funkcióval és AF/AE tracking móddal (automatikus élességállítás és kioldás) rendelkezik a tökéletes képek érdekében. Az F1.6 fényerejű lencsével gyenge fényviszonyok között is kiváló felvételeket készíthetsz, a nagyméretű pixel pitch 1.4μm Dual Photo Diode szenzornak köszönhetően még mozgó tárgyakat is elmosódás-mentesen örökíthetsz meg, míg a RAW zajszűrés minden esetben gyönyörűen tiszta fényképeket eredményez.

Az Xperia 1 az okostelefonos mozgóképkészítésben is új távlatokat nyit a Sony profi digitális kamera részlegével való együttműködés eredményeképpen, akik többek között a CineAlta márkáról és VENICE” full frame-es filmes kameráiról ismertek. Az új Cinema Pro funkcióval filmes hatású felvételeket készíthetsz, melyekre előre beállított filmes fényhatásokat is alkalmazhatsz. Teremtsd meg a számodra legmegfelelőbb hangulatot a nyolc különböző hatás segítségével, hogy videóid filmes élménnyé válhassanak! Mindez most 4K HDR minőségben, másodpercenként 24 képkockával és 21:9-es képaránnyal áll rendelkezésedre: egy igazi a piacvezető technológia, amelyre kizárólag a Sony Xperia 1 képes. Sőt, a készülékkel 21:9-es állóképeket készíthetsz, vagy vághatsz ki a már kész videóidból akár eredeti állapotukban, egyedi fényelés nélkül is. Az egyedi SteadyShot™ optikai képstabilizátorral (OIS) pedig biztos lehetsz benne, hogy felvételeid mindig rázkódásmentesek lesznek.

21:9-es karcsú és ergonomikus formaterv

A 21:9-es kijelzőjének köszönhetően az Xperia 1 egy minimalista és időtlen dizájnnal büszkélkedhet, amely tökéletesen emeli ki a csodás képernyőt, miközben vékonyított kialakítása mindig kényelmes tartást biztosít. Ez elöl-hátul Corning® Gorilla® Glass 6 védelemmel ellátott testet egy vékony fém keret öleli át. A készülék továbbá IP65/IP68 védettséget is élvez.

21:9-es többablakos nézet a hatékonyság érdekében

A kijelző sajátosságából adódóan még több használható felületet biztosít, ezért ideális két alkalmazás egyszerre való futtatására is. A többablakos funkció többféleképpen, a Side Sense funkción keresztül, a 21:9-es többablakos indítóval vagy akár hangparanccsal is könnyedén előhívható.

Az Xperia 1 kinézetét sem érheti panasz, hisz négy olyan színben érkezik, melyek tükrözik egyedi stílusodat: fekete, lila, szürke és fehér.

Snapdragon™ 855: ez a sárkány nem Süsü

Lehengerlő teljesítmény és továbbfejlesztett akku-hatékonyság: fedezd fel a legújabb Qualcomm® zászlóshajó, a Snapdragon™ 855 Mobile Platform előnyeit! Villámgyors Gigabit LTE adottságok, akár 25%-kal gyorsabb CPU és akár 40%-kal hatékonyabb teljesítmény az előző generáció modelljeihez képest, és Snapdragon Elite Gaming, amely könnyedén futtat processzorigényes játékokat és appokat is.

A nagy kapacitású, 3330 mAh-s akkumulátor a Smart Stamina, a Battery Care[vi] és a Xperia Adaptive Charging kiegészítve pedig egész napos élettartamot biztosít.

Kiegészítők

Választható kiegészítő az Xperia 1 készülékhez:

 -theGeek- (Forrás: Sony)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu