Menu

19 éves lett a PlayStation 2!

2000. március 4-én startolt el Japánban a PlayStation 2, ami többek között a Sony legsikeresebb konzolja lett.

Bár Amerikának 2000 októberéig kellett várnia a PlayStation 2 megjelenésére (Európában pedig novemberben volt a rajt), ettől függetlenül a legelső rajtot kell figyelembe venni egy konzol életében, így pedig kimondható: a PS2 tizenkilenc éves lett, és bizony nem csak a Sony legsikeresebb konzolja lett – a 157 milliós eladásával ugyanis a „kettes játékállomás” ül a videojáték-konzolok trónján, köszönhetően például annak is, hogy DVD-lejátszóként is alkalmazható volt a Sony terméke.

A Sony sikeres lépése bevált: az árazással a PlayStation 2 kb. azonos szinten volt több high-end DVD-lejátszóval, de mivel a PS2 játékra is használható volt (PS1-es címeket is futtatott!), a DVD formátum nagy terjedésbe kezdhetett így. 2012 végéig/2013 elejéig gyártotta a Sony a konzolt, ami azt jelenti, hogy majdnem a PlayStation 4 bejelentéséig készült a PS2, amire még ezután is érkezett játék – Európában az utolsó hivatalosan megjelent PlayStation 2-játék a Pro Evolution Soccer 2014 volt, ez 2013 november nyolcadikán jött ki. (Egy héttel a PS4 rajtja előtt!!!)

Nagyon sok sikeres franchise startolt el a PS2-n. Jak & Daxter. Ratchet & Clank. Killzone. Red Dead. God of War. Devil May Cry. Kingdom Hearts. Sly Cooper. Yakuza. Akárhogy is nézzük (és akkor a többi franchise PS2-es címeit figyelembe se vettük!!!), ez bizony egy igazán patinás lista, amire a konzol büszke lehet.

Ezt a születésnapot még a PlayStation japán Twittere is megünnepelte. A PS2 kikerülhetetlen a játéktörténelemben – nem csoda, hogy több játék felújítva a PlayStation 4-en is megvásárolható. (Kár, hogy lemezes visszamenőleges támogatás nincs…)

Forrás: DualShockers

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu