19 éves lett a PlayStation 2!

2000. március 4-én startolt el Japánban a PlayStation 2, ami többek között a Sony legsikeresebb konzolja lett.

Bár Amerikának 2000 októberéig kellett várnia a PlayStation 2 megjelenésére (Európában pedig novemberben volt a rajt), ettől függetlenül a legelső rajtot kell figyelembe venni egy konzol életében, így pedig kimondható: a PS2 tizenkilenc éves lett, és bizony nem csak a Sony legsikeresebb konzolja lett – a 157 milliós eladásával ugyanis a „kettes játékállomás” ül a videojáték-konzolok trónján, köszönhetően például annak is, hogy DVD-lejátszóként is alkalmazható volt a Sony terméke.

A Sony sikeres lépése bevált: az árazással a PlayStation 2 kb. azonos szinten volt több high-end DVD-lejátszóval, de mivel a PS2 játékra is használható volt (PS1-es címeket is futtatott!), a DVD formátum nagy terjedésbe kezdhetett így. 2012 végéig/2013 elejéig gyártotta a Sony a konzolt, ami azt jelenti, hogy majdnem a PlayStation 4 bejelentéséig készült a PS2, amire még ezután is érkezett játék – Európában az utolsó hivatalosan megjelent PlayStation 2-játék a Pro Evolution Soccer 2014 volt, ez 2013 november nyolcadikán jött ki. (Egy héttel a PS4 rajtja előtt!!!)

Nagyon sok sikeres franchise startolt el a PS2-n. Jak & Daxter. Ratchet & Clank. Killzone. Red Dead. God of War. Devil May Cry. Kingdom Hearts. Sly Cooper. Yakuza. Akárhogy is nézzük (és akkor a többi franchise PS2-es címeit figyelembe se vettük!!!), ez bizony egy igazán patinás lista, amire a konzol büszke lehet.

Ezt a születésnapot még a PlayStation japán Twittere is megünnepelte. A PS2 kikerülhetetlen a játéktörténelemben – nem csoda, hogy több játék felújítva a PlayStation 4-en is megvásárolható. (Kár, hogy lemezes visszamenőleges támogatás nincs…)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu