A THQ Nordic vezérigazgatója is bocsánatot kért az 8chan-es kérdezz-felelekért!

A múlt hét egyik leghajmeresztőbb eseményével kapcsolatban már a THQ Nordic AB, az 8chan-en megrendezett THQ Nordic GmbH anyacége is megszólalt.

A témáról már nálunk is szó volt korábban, úgyhogy röviden annyi a történet, hogy Philipp Brock, a THQ Nordic GmbH PR-főnöke hibát követett el, és a bocsánatkérés ellenére is megkérdőjelezhető dolgokat tett a nem éppen moderált (és emiatt a Google keresőrendszeréből kikerült) oldalon.

Most már Lars Wingefors, a THQ Nordic konzorcium vezérigazgatója is billentyűzetet ragadott – az ő üzenete így hangzik magyarul: „Ez a levél azért íródott, hogy a február 26-án, csütörtökön a bécsi THQ Nordic GmbH a vitatott weboldallal, az 8channel megejtett interakciójával kapcsolatban a lehető legőszintébb módon, megbánva bocsánatot kérjek. Minden etikátlan tartalmat elítélek, amiért ez az oldal kiáll. Még ha senki sem támogatna ilyen tartalmakat a THQ Nordic-csoporton belül, rájöttem, hogy hallgatólagos benyomást keltettünk szimplán azzal, hogy ott felbukkantunk.

A THQ Nordic AB társalapítójaként és a csoport vezérigazgatójaként teljes felelősséget vállalok a THQ Nordic GmbH cselekedeteiért és kommunikációjáért. Az utóbbi napokat azzal töltöttem el, hogy egy cégen belüli, belsős vizsgálatot végezzek. Biztosíthatlak benneteket afelől, hogy a szervezet minden egyes tagja tanult a múlt hét eseményeiből. Ezt a problémát igencsak komolyan veszem, és megfelelő lépéseket teszünk, hogy a helyes rendszerek és szabályzatok segítségével elkerüljük a jövőben az ehhez hasonló hibákat.

Egy gyorsan növekedő svéd központú csoportként határozottan támogatjuk az egyenlőséget és a diverzitást, a különbözőséget. Már új munkafolyamatokat fejlesztünk, amik az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljain alapulnak és a Globális Beszámolási Kezdeményezés normáit használják, és meggyorsítjuk ezt a munkát a közeljövőben.”

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu